Foci

A románoknak sikerült kirúgni a szövetségi kapitányt

Írtuk róla a minap, hogy a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) vezetői arra jutottak, hogy minél előbb meg kell válniuk Christoph Daumtól, akinek irányításával a válogatott pocsékul szerepelt a világbajnoki selejtezősorozatban és két fordulóval a vége előtt már biztos, hogy lemaradnak a 2018-as tornáról.

A románok nemet mondtak a világbajnoki részvételre
Kisebbfajta csoda lenne, ha Románia kijutna a 2018-as focivébére. Christoph Daummal pláne, a németet mégis megerősítették a posztján.

Razvan Burleanu, a szövetség elnöke korábban hallani sem akart arról, hogy idő előtt elküldjék Daumot, mert akkor fizetni kellett volna a szerződés felbontása miatt. Így, hogy az FRF végül felhatalmazta erre tárgyalóasztalhoz ültek és a Kicker értesülései szerint meg is egyeztek, ennek részletei azonban még nem ismertek, mert az elnökségnek még rá kell bólintania. Korábban a román sajtóban azt írták, Daum kéthavi fizetést és további 200 ezer eurót kért, mielőtt hazautazott Németországba.

A 63 éves szakember irányításával Románia 8 forduló alatt csak kétszer nyert és mindössze nyolc gólt szerzett, ebből ötöt egy meccsen, amikor legyőzték az örményeket 5-0-ra. Legjobb esetben is a csoport negyedik helyén végeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik