Foci

Vb-selejtező: a románok kipenderítik a szövetségi kapitányt a pocsék szereplés miatt

A román labdarúgó-válogatott legutóbbi veresége után biztossá vált, hogy már matematikai esélye sincs az együttesnek kijutni a 2018-as, oroszországi világbajnokságra. Azóta a szurkolók és sok szakértő is azt követeli, hogy távolítsák el Christoph Daumot a csapat éléről, a német szakember szerződése a selejtezősorozat végéig szól.

A román szövetség (FRF) hétfőn ülésezett, ezen pedig az a döntés született, hogy Razvan Burleanu kezdje meg a tárgyalásokat Daummal és stábjával a szerződés felbontásáról.

Azért vártak egy hetet a döntéssel, mert Burleanu nem akart semmilyen plusz pénzt fizetni Daumnak, aki a hátralévő kéthavi fizetése mellett további 200 ezer eurót kért a szövetségtől. Ugyanakkor az egy elég furcsa helyzet lett volna, ha a maradék két meccsen, a kazahok és a dánok ellen is az a szakember ülne a padon, akit a szurkolók, a játékosok és tulajdonképpen a szövetség sem lát szívesen a kispadon.

Christoph Daumot 2016 nyarán, a pocsék Európa-bajnoki szereplés után nevezték ki azzal a nem titkolt céllal, hogy vezesse ki a román válogatottat a vébére. Ehhez képest nyolc forduló alatt csak két győzelme van a csapatnak három-három döntetlen és vereség mellett, és mindössze nyolc gólt lőttek. Ebből ötöt egy mérkőzésen, amikor Örményországot tömték ki idegenben.

A 63 éves Daum a második külföldi szakember a román válogatott élén. A másik az osztrák Josef Uridil volt, még 1934-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik