Foci

Kyle Walker lehetett volna Anglia Priskin Tamása

Kyle Walker könnyen negatív hőssé válhatott volna a hétfői Anglia-Szlovákia vb-selejtezőn. A találkozó 1-1-es döntetlenre állt az első félidő végén, amikor Vladimir Weiss került hatalmas helyzetbe, a nagy lendülettel érkező angol hátvéd pedig felborította.

A játékvezető továbbot intett az eset után, pedig Walkernek köze sem volt a labdához, sőt szigorúan nézve tiszta gólszerzési lehetőséget akadályozott meg szabálytalanul, amelyért a szabályzat szerint piros lap jár. Igaz, ez tényleg a legszigorúbb ítélet lett volna, de egy szabadrúgás minimum járt volna, miután az angol védő kihúzta Weiss lábát.

Ismerős lehet a helyzet számunkra, hiszen Priskin Tamás az első félidőben jutott a kiállítás sorsára Portugália ellen, ráadásul szintén döntetlenre állt az a találkozó is a piros lap felmutatásakor. Az eset felkorbácsolta az indulatokat itthon, Szlovákiában pedig hasonló a helyzet Walker kapcsán, mivel 2-1-re Anglia nyerte a világbajnoki selejtezőt. A szlovákok úgy érzik, emberelőnyben nyerhettek volna és elnézve a hétfői mérkőzést, ebben van is valami.

A meccs utáni elemzés során egyébként még maga Ryan Giggs, a Manchester United korábbi játékosa is úgy vélte, az angolok egy jogos kiállítást úsztak meg.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik