Foci

Lemondta a válogatottságot Wayne Rooney

Anglia történetének legeredményesebb csatára nem lép többet pályára háromoroszlános mezben. Gareth Southgate szövetségi kapitány ugyan meghívta a Málta és Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőre készülő angol válogatottba Wayne Rooney-t, azonban a 31 éves csatár nemet mondott.

Rooney 119 mérkőzésen képviselte hazáját, ez a legtöbb, amit mezőnyjátékos elért az angol válogatott történetében. Nem mellesleg 53 gólt is lőtt ezeken a találkozókon, amellyel a válogatott legeredményesebb játékosa is.

A csatár 2017 nyarán visszatért nevelőegyesületébe, az Evertonba és a Premier League első két fordulójában be is köszönt: a Stoke City és a Manchester City kapuját vette be. A manchesteriek elleni találkozó után már pedzegette, hogy inkább a klubjára koncentrálna.

Jelenleg az Evertonra akarok összpontosítani, de az elkövetkezendő napokban biztosan egyeztetünk még Gareth Southgate-tel. Meglátjuk mi lesz

A nap eljött, a megbeszélésen is túl vagyunk, a jelek szerint pedig Rooney már nem játszik a válogatott mezében. Southgate-nek csütörtökig kell leadnia Anglia keretét, eddig van ideje meggyőzni a legeredményesebb angol támadót – vagy behívni valaki mást. Utóbbira van nagyobb esély, ugyanis Rooney saját weboldalán is megírta, nagy megtiszteltetés volt a válogatottban szerepelni, de elérkezett az idő, hogy lemondjon a nemzetközi szereplésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik