Foci

Elvágyik a Realból a horvát középpályás, megegyezhetett új klubjával

A labdarúgópiac a nyári hajrájában jár, szóval el vagyunk látva rendesen átigazolási pletykákkal. Most az angol sajtó bulvárosabb hírekre fogékony részén söpört végig, hogy a Liverpool, valamint Mateo Kovacic, a Real Madrid horvát középpályása között szóbeli egyezség született. Ezt a spanyol DiarioGol nevű oldalra alapozva hozták le.

Ők nem nagyon írtak arról, honnan származik az információ, csak annyit, hogy Kovacic többet szeretne játszani, viszont a Real Madrid középpályája elég telített, így erre máshol nagyobb lehetősége lenne. És Jürgen Klopp, az angol csapat német vezetőedzője is kedveli a játékát és szívesen leszerződtetné.

Kovacic az előző szezonban:

Tény és való, első szezonjában 25 bajnokin csak 8-szor volt kezdő, míg legutóbb, az első teljes Zinedine Zidane-idényben ez a szám már 19 volt. A Barcelona elleni Szuperkupa-döntő (amit nagyon simán nyert a Real) mindkét mérkőzésén kezdőként lépett pályára az elmúlt hetekben, összesen 130 percet játszott ezeken. Viszont a Depor elleni szezonnyitót például kihagyta.

Kovacic még csak 23 éves és a transfermarkt.com szerint 25 millió euró a piaci értéke, ami nem is vészes. Bár, ha a mostani nyár átigazolásait, vagy a trendeket nézzük, akkor ennél biztos többért adná csak el a Real.

Az üzletet, már amennyiben van valóságalapja, nagyban befolyásolhatja Philippe Coutinho helyzete, akit hírbe hoztak a Barcelonával, de a Liverpool nem akarja őt elengedni.

Az átigazolási piac augusztus 31-én zárul. Addig olvasni fogunk még pár hasonló hírt.

Fotó: AFP/Javier Soriano

Ajánlott videó

Olvasói sztorik