Foci

Bernd Storck tanult a hibájából

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ismét adott egy terjedelmes interjút, ezúttal a Nemzeti Sportnak. Ismét szóba került a válogatott legutóbbi veresége: előbb az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen, majd az Andorra elleni vb-selejtezőn kaptunk ki. Storck erről azt mondta,

bár elsősorban az ő felelőssége az andorrai kudarc, senki nem fordult vele szembe.

Úgy érzi, a játékosokkal olyan a viszonya, hogy közölnék vele, ha valami nem tetszene neki. A magyar futball szerinte még nem tart ott, hogy egy fiatalokkal felálló válogatottra rá lehessen mondani, hogy a jövő csapata.

Tanultam a hibámból

– mondta, sokkal körültekintőbb lesz a keret kialakításakor ezentúl, és a közvéleményt, a szurkolókat is pontosabban tájékoztatja, mit miért tesz.

Fontos, hogy visszatérjünk az alapokhoz: ismét szervezett, egységes csapat benyomását kell keltenünk. Korábban főleg annak köszönhettük az eredményeinket, hogy zártan védekeztünk, és amikor nálunk volt a labda, bátran kezdeményeztünk.

Gyurcsó Ádám és Lang Ádám maradtak ki a keretből (a legfrissebbet itt lehet megnézni), ezzel kapcsolatban Storck azt mondta, nem ők a bűnbakok, de azért személyesen elmondta nekik, mivel volt elégedetlen a legutóbb.

Hiba lenne rajtuk elverni a port, ne nevezzük őket bűnbakoknak. Keményen, egyenesen elmagyaráztam azonban az érintetteknek a döntésem okát.

Nem érzi, hogy fokozódott volna a nyomás a válogatotton, hét-nyolc olyan játékos is a csapatban van most, aki nem volt Andorrában. Viszont szeretnék egy lettek elleni győzelemmel jelezni a szurkolóknak: köszönik, hogy kitartottak mellettük. Csaknem 200-an fogadták el a meghívását azok közül, akik kint voltak Andorrában, így nekik kifizeti a jegyét, ahogy ígérte.

A lettek elleni vb-selejtezőt augusztus 31-én, csütörtökön rendezik majd a Groupama Arénában, majd szeptember 3-án az Európa-bajnok portugálok érkeznek Budapestre.

Az tény, hogy a portugálok ellen szerzett pont szenzációs lenne. Csak meg kell nézni, hol állunk mi, és hol tartanak ők. Előbb azonban jó lenne, ha önbizalmat gyűjtenénk, és végre sikerélménnyel gazdagodnánk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik