Foci

Párizsból erősített a Stoke City

Szezon végéig a Stoke Cityben szerepel majd kölcsönben Jesé Rodriguez, a Paris Saint-Germain 24 éves támadója.

Jesé nagy reményekkel igazolt Párizsba 2016 nyarán a Real Madridtól, azonban vajmi kevés lehetőséghez jutott az őszi szezonban: kilencszer lépett pályára, többnyire csereként, egyetlen meccset sem játszott végig a PSG-ben. Egy gól azért így is összejött. Nem okozott nagy meglepetést, amikor kölcsönadta őt a francia csapat, a Las Palmasban kötött ki, ahol fordult a kocka és tényleg sokat játszott.

Úgy tűnik zonban, hogy a LaLigában lejátszott 16 mérkőzésen szerzett három gól és egy assziszt nem győzte meg a párizsi vezetőket, ugyanis ismét kölcsönadták őt, ezúttal a Premier League-ben próbál majd szerencsét.

A Stoke-nál nagy a jövés-menés, nyáron eladták a csapat egyik legjobbját, Marko Arnautovicot, így égető szükség volt egy jó támadóra. Az angolok egyébként nem mulasztották el, hogy belerúgjanak egyet osztrák szélsőbe, miután Arnautovic úgy nyilatkozott, hogy a West Ham nagyobb és több ambícióval bíró klub. Jesé bejelentésekor a Stoke City felidézi az osztrák mondatát, majd felsorolják Jesé trófeáit és volt klubjait. Elegáns riposzt.

A döntés Jesé kezében volt, miután a PSG világossá tette, hogy kölcsönben távozhat. Nagyon örülünk neki, hogy úgy döntött, hozzánk csatlakozik. A párizsi időszaka nem sikerült jól, de még mindig egy sikerre éhes fiatalember, aki a Premier League-ben is nagy dolgokat visz majd véghez

– mondta az új szerzeményről Tony Scholes vezérigazgató.

Jesé a Stoke City hatodik nyári szerzeménye Kurt Zouma, Darren Fletcher, Josh Tymon, Eric Maxim Choupo-Moting és Bruno Martins Indi után, s egyúttal bejelentették Joselu Mato eladását is, aki 5 millió fontért lett a Newcastle játékosa.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik