Foci

A Real Madrid még akar pár trófeát nyerni, úgyhogy hosszabbítottak Zidane-nal

Még a spanyol Szuperkupa előtt meghosszabbították Zinedine Zidane-nak, a spanyol futballbajnokságban és a Bajnokok Ligájában címvédő, friss európai Szuperkupa-győztes Real Madrid vezetőedzőjének szerződését.

Hivatalos bejelentés még nincs ugyan, a kiváló játékosból lett sikertréner azonban a sajtónak megerősítette, hogy megújították szerződését a királyi klubnál.

“Nagy elégedettséggel tölt el ez a bizalom” – jelentette ki a francia szakember, hozzátéve: annak azonban szerinte nincs különösebb jelentősége, hogy három vagy több évre szerződik valaki a Realhoz.

Aláírhatsz tíz vagy húsz esztendőt is akár, előfordulhat, hogy kevesebb, mint egy év múlva már nem vagy itt

– utalt arra, hogy az edzőt a Real Madridnál különösképpen csak a tartósan jó eredmények tarthatják meg posztján.

Amíg itt vagy, a célok mindig ugyanazok: győzni minden meccsen és megszerezni az összes lehetséges címet.

Zidane-ék még a bajnoki rajt előtt összecsap az örök riválissal, az FC Barcelonával a spanyol Szuperkupáért. Az első mérkőzést magyar idő szerint vasárnap 22.00 órától rendezik a katalánoknál, a madridi visszavágót pedig szerdán, 23.00 órától vívják.

Zinedine Zidane tényleg jó edző
A francia 2016 januárjában megkapta a világ legforróbb kispadját, azóta Bajnokok Ligáját és spanyol bajnoki címet nyert a csapattal, és készülhet a címvédésre a BL-ben. A Real Madrid megtalálta a saját Pep Guardioláját.

Zidane kinevezése telitalálat volt a Real Madridnál, egy bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját, két európai Szuperkupát és egy klubvilágbajnoki címet nyert eddig vele az együttes. Mindezt úgy, hogy 2016 januárjában vette át az irányítást, azaz alig több, mint másfél év alatt jött össze ez a hat serleg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik