Foci

Tény: Németh Krisztián Amerikában folytatja

A New England Revolution hivatalosan is bejelentette, hogy a 30-szoros magyar válogatott labdarúgót leigazolták.

Az MLS hivatalos honlapján bejelentették, hogy a New England Revolution leigazolta Németh Krisztiánt. A lap felvezetésként mindjárt azzal a videóval nyit, amely anno az év gólja lett Amerikában.

Aztán persze megemlékezik a válogatott támadó amerikai előmeneteléről, hiszen Németh – ahogy fogalmaznak – bevált MLS góllövő, a 2015-ös szezont a Sporting Kansas Cityben töltötte, és összesen tíz gólt és hat gólpasszt adott 28 fellépésén.

Németh a második játékos az MLS történetében, aki az első hét meccsének mindegyikén az ellenfél kapujába talált. Az MLS honlapja nem feledkezik meg arról sem, hogy Német öt gólt és egy gólpasszt jegyzett a 2015-ös Lamar Hunt U.S. Open Cupban, amelyet a Kansas City végül megnyert.

Németh Krisztián pazar góljával nyert kupát a Kansas
A Sporting Kansas City a magyar játékos találatával egyenlített, majd a büntetőpárbajban megszerezte a győzelmet és ezzel története során harmadszor lett övé a Lamar Hunt U.S. Open Cup.

A New Englandnek az üzlet nyélbeütéséhez meg kellett egyeznie a Columbus Crew-val, ugyanis Németh az úgynevezett allokációs listán keresztül térhetett csak vissza az amerikai ligába. A szerződtetéséhez új klubjának először a lista első helyé álló klubbal kellett megállapodni, így a New England összesen 400 ezer dollárt (104 millió forint) fizet az ohiói klubnak. Információnk szerint Németh további havi egy millió dollár körüli bérkerettel terheli új klubját.

Németh gólerős játékos, aki az MLS-ben és külföldön is bizonyított már. Reményeink szerint tapasztalatával vezéregyéniségként segíti majd a New Englandet, ezért elégedettek vagyunk szerződtetésével és várjuk, hogy letegye névjegyét

– mondta Michael Burns vezérigazgató a klub hivatalos oldalának.
(Nyitókép: revolutionsoccer.net)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik