Foci

Újabb magyar támadó igazolhat az amerikai bajnokságba

Amerikai sajtóértesülés szerint Németh Krisztián elhagyja a katari al-Garafát és visszatér az észak-amerikai profi ligába (MLS), a New England Revolutionbe. Németh 2014 decemberében igazolt a Sporting Kansas Cityhez, ahol 28 mérkőzésen lépett pályára, ezeken tíz gólt is szerzett. Ezt követően csapott le rá az al-Garafa 2016 januárjában, a katari klubtól viszont szabadulna a csatár és az MLS-ben nem felejtették el mire képes.

Fotó: Twitter

Az ESPN beszámolója szerint Némethnek nagyon nehezen, de végre sikerül felbontania a szerződését, így szabadon igazolhatóvá válik, vagyis ingyen megszerezhető bármely klub számára. A portál négy kérőt jelölt meg: a Kansas City, a Columbus Crew, a DC United és a New England Revolutions szeretné szerződtetni a támadót.

Az ESPN szerint a Revolutions lesz a befutó, ebben az esetben viszont ki kell fizetnie a New Englandnek 350 ezer dollárt a Columbus Crewnak, mivel ők előrébb állnak az úgynevezett allokációs listán, amely az MLS saját rendszere. Az allokációs rendszerbe azok a játékosok kerülnek, akik amerikai válogatottak, amerikai csapatokban nevelkedtek, vagy az amerikai bajnokságból kerülnek külföldre – ez vonatkozik Németh Krisztián esetében. Ilyenkor a lista élén álló csapatnak volna előjoga igazolni, ezt kell “kivásárolnia” a New England Revolutionsnek. A lista sorrendje egyébként évről évre változik, mindig a leggyengébben szereplő csapatokat segíti.

Már csak a liga engedélyére vár a magyar csatár és amennyiben Németh Krisztián is az MLS-ben folytatja pályafutását, úgy Nikolics Nemanja (Chicago Fire), Sallói Dániel (Kansas City) és Stieber Zoltán (DC United) után a negyedik magyar támadóért szoríthatunk majd a ligában.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik