Foci

Furcsa veszteség érte a Realt a Barca-meccs előtt

A spanyol Szuperkupa-döntő lényegében egy Clásico lesz, amelyen Luka Modric egy három évvel ezelőtti eltiltás miatt nem játszhat.

Luka Modric, a bajnok Real Madrid focistája három évvel ezelőtt kapott eltiltása miatt nem játszhat a kupagyőztes Barcelona ellen a spanyol Szuperkupa-párharc első, idegenbeli meccsén vasárnap.

A horvát játékost 2014. augusztus 22-én, az Atlético Madrid elleni Szuperkupa-visszavágó hajrájában, a 91. percben állították ki második sárga lappal. A Real Madrid a hazai 1-1 után idegenben 1-0-ra kikapott.

A fegyelmi bizottság az adott sorozatra vonatkozóan a soron következő egy mérkőzésre tiltotta el a középpályást.

Amennyiben azonnali pirossal állították volna ki Modricot, akkor a szabályok értelmében a soron következő bajnokin nem léphetett volna pályára. Így azonban – tekintve, hogy a Real Madrid a 2015-ös és a 2016-os Szuperkupában sem volt érdekelt – a horvát légiósnak még nem volt alkalma letölteni a büntetést.

A Bajnokok Ligája-címvédő edzőjének, Zinédine Zidane-nak pedig ki kell találnia, hogy kivel helyettesíti a középpálya legfontosabb láncszemét. Az európai Szuperkupát mindenesetre már megnyerte a Real a Manchester United 2-1-es legyőzésével. Ott Modric kezdőként lépett pályára, és társaival együtt nagyrészt uralták a játékot.

A vasárnap 22 órakor kezdődő barcelonai első mérkőzést követően a visszavágót jövő szerdán játsszák Madridban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik