Foci

Kleinheisler Lászlót eladja klubja

Kleinheisler László hat meccsen van túl, többnyire kezdőként számol vele a csapat edzője, a Celtic elleni BL playoff-mérkőzésre készül.

A Werder Bremen júniusban adta kölcsön Kleinheisler László. A kreiszeitunk.de úgy tudja, a németek és az FK Asztana által kötött szerződésben van egy opció, amit hamarosan lehívhat a kazah klub. A felek közti megállapodás szerint ugyanis egy bizonyos számú lejátszott mérkőzés után az Asztana kivásárlás joggal élhet.

Kleinheisler László hat meccsen van túl, többnyire kezdőként számolt vele a csapat edzője, jelenleg éppen a Celtic elleni BL playoff-mérkőzésre készül.

A német lap megkérdezte a kivásárláshoz szükséges meccsszámról Frank Baumannt, a Werder sportigazgatóját, aki ugyan nem árulta el, hány mérkőzés szükséges még a játékos végső eladásához, ellenben azt mondta:

Annak a valószínűsége, hogy László nem jön vissza hozzánk, nagyon, nagyon magas.

A GÓL, amitől az NB3-as kispadosból Kleinheisler László és Bundesliga játékos lett:

Win-win üzlet

Kleinheisler játszik, így minden bizonnyal jól érzi magát Kazahsztánban. Nyilván örülne, ha végleg elszakadna attól a klubtól, ahol ugyan 2016 januárjában úgy érezhette, hogy álomszerződést kötött, mégis számára csalódást keltően az első fél év után rendszeresen kölcsönadták.

Ha a kazahok végleg megveszik, nem vásárolnak zsákbamacskát, hiszen saját maguk próbálhatták ki, hogyan tud csapatukba beilleszkedni a magyar.

A Werder is örülhet, hiszen 250 ezer euró nevelési költségért jutott a magyar válogatottért, akit azóta háromszor is kölcsönadott. A transzfermarkt.de úgy tudja, az FK Asztana fizetett a tulajdonosnak a kölcsönadásért, de az sem kizárt, hogy a Darmstadt is (Úgy tudjuk a Fradiba ingyen jött).

Így leszámítva a játékos első fél éves fizetését, nem egészen két év alatt már most pénzüknél lehetnek a németek. Ha még egy végleges kivásárlási ár is szerepel kazahokkal kötött szerződésben, úgy minden bizonnyal egészen jó, végeredményben nyereséges üzletet kötöttek anno Kleinheislerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik