Foci

Hivatalosan is “kazah lett” Kleinheisler

A magyar válogatott középpályás mostantól a BL-selejtezőben is érdekelt kazah bajnok, az FC Astana kötelékébe tartozik. Minimum furcsa, hogy úgy tudják, védekező középpályást szerződtettek.

A magyar légiósnak 2019-ig van szerződése a brémai csapattal, ennek ellenére nem számolnak vele a Bundesliga középcsapatnál.

Vajon Kleinheisler László beszél kazahul?
A 2015/16-os évad BL, majd a 2016/17-es évad EL-csoportkörébe jutó kazah bajnok, az Astana csapatánál a kazahul, esetleg az oroszul kellene tudni.

Egyesek nyelvproblémát, mások taktikai éretlenséget emlegetnek Kleinheisler Lászlóval kapcsolatban okként.

Mindez nem zavarta a kazah bajnokot abban, hogy a hírek szerint 100 ezer euróért kölcsönvegye a 13-szoros válogatott labdarúgót.

A 2015/16-os évad BL, majd a 2016/17-es évad EL-csoportkörébe jutó Astana nemrég közösségi oldalán tette közhírré új igazolását, így már egészen biztos, hogy a 13-szoros válogatott a BL-selejtezőben is érdekelt keleti csapat keretét erősíti a jövőben.

Ami minimum furcsa, hogy a kazah klub rövid bemutatása szerint “полузащитник-ot”, azaz fedezetet, védekező középpályást igazoltak.

Ez annyiban igaz, hogy Kleinheisler elég keményen állja a sarat, ha az ütközésekről van szó, de mi itt Magyarországon úgy ismertük meg, aki inkább támadni szeret.

Kleinheisler már túl is van az első bemutatkozó interjún, ahol elmondta, eddig nem tudott túl sokat a kazah fociról, de azt igen, hogy az Astana rendre európai kupainduló, továbbá az interneten látott fotók alapján, a város, az ország, nagyon tetszik neki.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a  Kairatban futballozó játszott Elek Ákossal konzultált-e a szerződés aláírása előtt úgy felelt,

az volt egy megállapodás a klub és köztem, hogy nem beszélek senkivel a lehetőségről a szerződés aláírása előtt. Most már persze, egészen biztosan beszélek Ákossal.

Kleinheisler közelebbi célként azt fogalmazta meg, hogy hatékonyan segítse új csapatát az újabb bajnoki cím elnyerésében és, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörbe jusson az Astanával.

Ami tény, a középpályás Brémában, Darmstadtban, a Fradiban nem sok “sót evett meg”, ettől még bízunk benne, hogy Kazahsztánban nem csak anyagilag találja meg a számítását. Ehhez mostantól kazahul, vagy oroszul kell megtanuljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik