Foci

Az egy dolog, hogy rosszul játszik a Bayern München, de két kulcsjátékos még meg is sérült

James Rodríguez és Thiago Alcántara is megsérült a Bayern München labdarúgói közül. A spanyol Thiago hasizomsérülés miatt biztosan kihagyja szombaton a Borussia Dortmund elleni német Szuperkupa-mérkőzést.

A kolumbiai James combsérülése még komolyabb, ő augusztus 18-án, a Bundesliga első fordulójában sem léphet pályára a Bayer Leverkusen ellen.

Fotó: Europress/AFP/Christof Stache

A müncheniek felkészülése egy ideje egyébként sem zajlik jó hangulatban, hiszen a mönchengladbachi Telekom Kupa megnyerése óta a bajnokcsapat csak egy edzőmérkőzést nyert meg, négyet elveszített, egyszer pedig döntetlent játszott.

Carlo Ancelotti együttese a hazai rendezésű Audi Kupán kedden a Liverpooltól (0-3), szerdán pedig a Napolitól (0-2) kapott ki, bár rendkívül tartalékos összeállításban futballozott. Az olasz vezetőedző úgy nyilatkozott, Jérome Boateng és Arjen Robben a sérülése után még nincs a legjobb formában.

Karl-Heinz Rummenigge klubelnök igyekezett megnyugtatni a csalódott szurkolókat, amikor hangsúlyozta, hogy a dortmundi Szuperkupa-meccs nagyon fontos a klub számára.

Thomas Müller is elismerte, hogy egyelőre nem tudnak úgy teljesíteni, ahogyan az egész szezonban kellene.

Hullámzó a teljesítményünk, de a Bayern célja az, hogy állandóan sikeres legyen. Semmi rossz nem történt, de ez jó figyelmeztetés volt. A szombati lesz az első tétmeccsünk, amelyen eredményesek lehetünk

– fogalmazott a világbajnok csatár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik