Foci

Elmondta a fiatal focista, miért igazolt a Fradiból Felcsútra

A Szombathelyi Haladást a Ferencvárosért 2015-ben otthagyó Radó Andrást az M4 Sport arról kérdezte, mi vezetett odáig, hogy egy bajnoki cím és két Magyar Kupa-siker után a felcsúti Puskás Akadémiához igazoljon.

A szeptemberben még mindig csak 24. születésnapját ünneplő Radó szerint két nagyon sikeres évet töltött a Ferencvárosnál, így egyértelműen jó döntésnek bizonyult az, amikor a budapesti csapatot választotta 2015-ben. Arról, hogy miért döntött az újabb váltás mellett, azt mondta, nem kapott elég játékpercet – 2016-2017-es szezonban mindössze 13 meccsen játszott.

Nyilván megviselt a kevés játéklehetőség, de sérült is voltam, főleg az utolsó félévben. Egy izomszakadás hátráltatott, ami két hónapos kihagyást jelentett. De nem bántam meg semmit eddig a karrieremben, remélem az új csapatommal is sikeresek leszünk

– mondta Radó, már mint a felcsúti keret tagja.

A rengeteg új játékossal erősítő felcsútiak összhangjáról szerinte majd a tétmeccsek adnak pontos képet, de a vasárnapi, éppen a Fradi elleni első NB I-es fordulóra már “készen lesznek”. Hogy mit gondol arról, hogy éppen volt csapata ellen kezd a bajnokságban?

Nagyon várom a meccset, gyakorlatilag két hete még a Fradiért játszottam az EL-selejtezőben, de vasárnap mindent megteszek az új csapatomért, szeretném a legjobbamat nyújtani.

A Puskás Akadémia, amelynek keretében Pintér Attila érkezése óta egyre kevesebb a fiatal, bárhogy próbálják magyarázni, július 16-án a Groupama Arénában kezdi a szezont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik