Foci

A Real Madridot és a Barcelonát is lenyomta a Fradi

Szerdán bemutatta a 2017-2018-as hazai mezét a Magyar Kupa-győztes Ferencváros. A mezről bemutatóvideót is készítettek, amelyben a csapat játékosaival reklámozzák a következő két évben – tehát a 2018-2019-es szezonban is – viselt szerelést.

A vízszintes csíkozással szurkolóinknak kedveskedtünk, akik régóta kértek egy újabb ilyen dizájnt. Utoljára az 1994/95-ös szezonban játszott hasonló szerelésben az FTC. Az idei mez a korábbi klasszikus stílus újraértelmezése. A felsőn vízszintesen végigfutó csíkok szimbolikusan a Budapestre oly jellemző hidakra utalnak. A kerek kivágású nyakrész, az ujjak és a vállrész szintén sötétzöld színt kaptak.

– írták a fradi.hu-ra felkerült közleményben. Az igazán meglepő fordulat viszont akkor ér minket, amikor megpillantjuk a zöld-fehér szerelés forgalmi árát.

Írd és mond 34990 forintba kerül a Fradi online boltjában a dressz, ami nem csak első olvasatra tűnik drágának.Gyorsan megnéztük a világ legjobb labdarúgó csapatainak a web shopjait, ugyan mennyiért árulják a 2017-2018-as eredeti mezeiket. Fontos megjegyezni, az árakat szállítási díj nélkül vettük számításba. Az eredmény pedig minimum meglepő.

A 12-szeres Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és az ötszörös BL-győztes Barcelona 90 euróért, átszámítva körülbelül 27 ezer forintért kínálja a vadonatúj felsőket. Angliában a Manchester United sem kér többet 80 fontnál, amellyel egalizálta a két spanyol óriás által kért 27000 forintos árat. Németországban a Bayern München is beállt a sorba, 90 euróért bárkinek lehet piros-fehér meze.

Kicsit kiszélesítve a mintát, megnéztük a legjobb NBA-s és NFL-es csapatokat is, hátha találunk valami érdekeset. A tengerentúlon kicsit más a helyzet, az amerikai kosárbajnokságban és az amerikai futballban is többféle eredeti dresszt kínálnak, ki-ki pénztárcája szerint dönthet, melyiket választja:

  • Ma egy LeBron James feliratos, hazai clevelandi trikóért már csak 88 dollárt, azaz körülbelül 24 ezer forintot kérnek.
  • Az NFL-ben az ötszörös bajnok Tom Brady nevével ellátott mezt 100 dollárért, azaz 27 ezer forintért már kapni is.

Ha a csapatokat, a neveket és az eredményeket figyeljük, talány, hogy miért ennyivel drágább a Fradi-mezben szurkolni, mint mondjuk a New England Patriotséban vagy a Real Madridéban. Mondjuk az igaz, hogy a Pats csak ötször nyert Super Bowlt, a Fradi pedig már huszonkilencszer megnyerte a magyar bajnokságot.

Így talán érthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik