Foci

Hivatalos: Romelu Lukaku a Manchester Unitedhez igazolt

Hétfőn a Manchester United hivatalos oldalán jelentette be, amit már napok óta tudni lehetett: leigazolja az Evertontól a belga válogatott csatárt, Romelu Lukakut. Bár a klub nem említ vételárat, a brit sajtó már jó ideje 75 millió fontról ír.

A 24 éves játékos 5+1 évre írt alá.

Romelu tökéletesen passzol a Manchesterbe: nagy személyiség és nagy játékos. Innentől kezdve természetesen, hogy a legnagyobb klubnál akarja folytatni. Nagy erősítés lesz a csapat számára, alig várom, hogy újra együtt dolgozzunk

– mondta José Mourinho, aki egyébként a Chelsea menedzsereként könnyedén lemondott a belgáról.

Az Evertonnál 166 mérkőzésen 87 gólt szerző Lukaku azzal kezdte, hogy köszönetet mondott korábbi klubjának és a szurkolóknak, de leszögezte: amikor a United és Mourinho megkereste, nem mondhatott nemet.

 Az Európa Liga döntőjében is látszott a küzdeni akarás és az elszántság a csapaton és tudtam: a részese akarok ennek lenni. Alig várom, hogy kifuthassak az Old Trafford 75 ezer nézője elé. A kemény munka a felkészülésnél kezdődik, már nagyon várom az első edzést

– mondta Lukaku.

A Manchester Uniteddel és Evertonnal kapcsolatos hír még, hogy Wayne Rooney visszatér nevelőklubjához. Ő épp az imént tartott sajtótájékoztatót és azt mondta: nem levezetni ment vissza.

Fotó: manutd.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik