Élő Foci

A német B-válogatott nyerte a Konföderációs Kupát

Bár Joachim Löwöt elég sok kritika érte, amiért fiatal csapattal utazott el a labdarúgó-világbajnokság főpróbájának számító tornára, a döntőben mégis legyőzték Dél-Amerikai legjobbját, Chilét. Németország története során először nyerte meg a Konföderációs Kupát, Lars Stindl szerezte a finálé egyetlen gólját.

A német labdarúgó-válogatott ezúttal is nagyon fiatal csapattal állt ki, míg a chilei kezdőben összesen 194 válogatott meccs volt, addig a németben 193. A német kezdő átlagéletkora 24,3 év volt vasárnap.

Csakúgy, mint az 1-1-es döntetlennel végződött csoportmeccsen, ezúttal is a chileiek kezdtek jobban, több nagy lehetőségük is volt, Vidal lövésénél például nagy bravúrt kellett bemutatnia ter Stegennek. Mégis Németország volt, amely vezetést szerzett a 20. percben, Diaz kapitális védelmi hibája után Werner hozta kihagyhatatlan helyzetbe Stindl, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie a labdát.

A mindent eldöntő gól:

Bár Dél-Amerika bajnoka nem omlott össze a bekapott góltól és minél előbb szeretett volna egyenlíteni, ahogy közeledett a szünet, úgy hagytak alább a chilei rohamok. Végül a torna legjobb kapusának megválasztott Bravónak kellett bemutatnia egy-két védést, hogy ne legyen még nagyobb a különbség.

A második félidőt ismét Chile kezdte jobban, majd kiegyenlítetté vált a meccs, aztán feszültté, egyre több volt a lökdösődés és a szövegelés. A 74. percig kellett várni a következő nagy helyzetre, akkor ter Stegen tolta ki Vargas lapos lövését az alsó sarokból.

A 84. percben járt a legközelebb az egyenlítéshez Chile, de a csereként beküldött Sagal csúnyán az üres kapu fölé lőtt. Közben a németeknek volt pár lehetőségük lezárni a meccset, de nem sikerült, így még az 5 perc hosszabbításban is voltak izgalmak, de a legvégén ter Stegen kitornázta Sánchez szabadrúgását.

Németország így 1-0-ra győzött és története során először nyerte meg a Konföderációs Kupát.

Az aktuális világbajnok korábban három alkalommal tudta megnyeri a tornát. 1997-ben és 2005-ben a brazilok, 2001-ben a franciák. És most a németek, akik 2014-ben világbajnok voltak, idén megnyerték az U21-es Európa-bajnokságot (pénteken egészen pontosan).

Chile is története legjobb eredményét érte el, mivel korábban még sosem szerepeltek a tornán, most pedig ezüstérmesek lettek.

Draxler lett a torna játékosa, Werneré lett az Aranycipő (3 gólt szerzett, mint Stindl és Goretzka, de volt két gólpassza is), Brabo pedig a legjobb kapus.

A bronzmeccs egy igazi őrület volt, videóbírózással, kihagyott tizenegyessel, két pirossal, hosszabbítással. Az Európa-bajnok portugálok lettek a harmadikok, Mexikót verték.

Eredmény – Konföderációs Kupa, döntő

Szentpétervár, 57 268 néző, Játékvezető: Milorad Mazic (szerb)

Chile – Németország 0-1 (0-1)

Chile: Bravo – Jara, Medel, Isla, Beausejour – Aranguiz (Sagal, 81.), Diaz (Rossel, 53.), Hernandez – Vidal – Vargas (Puch, 81.), Sánchez. Szövetségi kapitány: Juan Antonio Pizzi

Németország: Ter Stegen – Ginter, Mustafi, Rüdiger – Kimmich, Rudy, Goretzka (Süle, 90+2.), Hector – Stindl, Draxler – Werner (Can, 79.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Gólszerző: Stindl (20.)

Sárga lap: Vidal (59.), Jara (66.), Vargas (75.), Bravo (90.) illetve Kimmich (59.), Can (90.), Rudy (90+2.)

Piros lap:

Fotó: Europress/AFP/Franck Fife

Óriási német hiba

Kellemetlen a chilei letámadás, ezt most Goretzka tapasztalhatta meg a saját bőrén, miután egy rossz labdaátvétel után le is csapott rá Vargas, aki aztán egy igazítás után lőni tudott. Ter Stegenről ki sem pattant a labda, ami azért fontos, mert egy chilei ért volna elsőként a kipattanóra.

Sánchez küldte el gyufáért Rudyt

Német védelmi hiba után kerültek helyzetbe a chileiek, Sánchez pedig egy higgadt visszahúzós csellel csapta Rudyt. Mustafinak kellett szögletre mentenie, amiből aztán semmi nem lett.

A meccs első nagy helyzete

Gyors chilei támadás után Aranguiz lépett ki a német védők között, de kissé kisodródott, Rüdiger pedig rajta volt. Visszagurította így a labdát Vidalnak, aki kapásból lőtt, ter Stegen védett nagyot.

MEGY A MECCS!!!

Pirosban a chileiek, fehér felsőben, fekete nadrágban és fehér sportszárban a németek. A dél-amerikaiak kezdték a mérkőzést, Vidal kis híján egyből kezezett.

Ronaldo és a Konföderációs Kupa

A brazil csatárlegenda mutatta be a nagyközönségnek. 1997-ben ő is megnyerte a brazil válogatottal.

Fotó: Europress/DPA/Marius Becker

Német fölény Chile ellen

A két válogatott korábban nyolc alkalommal találkozott egymással, és a mérleg a németeknek kedvez, hiszen ötször nyertek, és csak két alkalommal tudtak győzni a dél-amerikaiak. Az gólkülönbség 13-8 Németország javára.

Legutóbb egyébként a mostani Konföderációs Kupa csoportkörében találkoztak a csapatok, az a meccs 1-1 lett.

Azt mondják az oroszok telt ház lesz

Telt ház előtt rendezik meg Szentpéterváron a labdarúgó Konföderációs Kupa döntőjét a szervezők közlése szerint, ami azt jelenti, hogy 68 ezren lesznek a Szankt-Petyerburg stadionban.

A bronzmeccset már lejátszották és igazi őrület volt!

Bár Cristiano Ronaldo nem játszott, Portugália lett a harmadik. De hogy! Volt videóbírózás, kihagyott tizenegyes, öngól, Pepe-gól, hosszabbítás, majd portugál győzelem. Ja, és két piros lap. A részletek pedig ERRE találhatóak.

Fotó: Ian Walton/Getty Images
Olvasói sztorik