Foci

Mostantól 16 éves a Vidi legfiatalabb játékosa

Bolla Bendegúz, Szabó Bence és Mocsi Attila is az első csapattal kezdte el a felkészülést, míg Szabó Bálint, a Videoton saját nevelésű játékosa immár a klub legfiatalabb profi kontraktussal rendelkező labdarúgója – írja a klub honlapja.

A 2001-es születésű Szabó Bálint a Vidi saját nevelésű labdarúgója. Posztját tekintve támadó középpályás, és a Kuttor Attila irányította Vidi U17-es bajnokcsapatának alapembere, emellett pedig a magyar U16-os válogatott tagja. Az előző szezonban őt választották meg az Év Vidi Utánpótlás Játékosának.

A felvidéki születésű Mocsi Attila az ETO U17-es csapatától érkezett a Vidihez, részt vett többek közt a májusban Horvátországban zajló U17-es Eb-n, valamint a Vidi ausztriai edzőtáborában is, ahol kezdőként játszott a Skenderbeu és a Inter Zapresic elleni felkészülési mérkőzésen.

Bolla Bendegúz 1999-ben született és az MTK-tól érkezett. Bolla a székesfehérvári Főnix Gold FC-ben nevelkedett, innen került a fővárosi kék-fehérekhez. A magyar U18-as válogatott egyik alapembere. A májusi Panda Kupán ő lett a gólkirály, miután a házigazda kínai válogatott kapuját kétszer is bevette, egyszer pedig Iránnak lőtt gólt.

Az U19-es válogatott Szabó Bence Vidi-nevelésként került 2012-ben a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiára. Az előző szezonban négy NB II-es bajnokin lépett pályára a PFLA színeiben
a fiatal középpályás, emellett az UEFA Youth League küzdelmein is szerepelt. A tavasszal Csehországban rendezett U19-es elitkörben a magyar válogatott egyik alapembere volt és a Skócia elleni győztes meccsen gólt is szerzett.

Nyitókép forrása: vidi.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik