Foci

26 lövés, 18 szöglet, kihagyott tizenegyes – kiestek Nikolicsék

Az amerikai labdarúgás szép csendesen felkapaszkodik az amerikai futball mellé. Hogy némi bizonyítékkal is szolgáljunk álljon itt a szerda esti, Cincinnatiban lejátszott US Open Cup nyolcaddöntő, amire csekély 32 ezer néző váltott jegyet.

Hogy mindenki tisztában legyen az arányokkal; a Magyar Kupa legjobb 16 csapatának nyolc meccsét nem látják ennyien, de nem tévedünk nagyot, ha állítjuk, Magyarországon a 32 ezernek még a harmada sem.

Mindez persze szomorú, másfelől pedig bizonyíték, hogy remek helyre szerződött Nikolics Nemanja, amikor az amerikai élfutballt választotta.

Cincinattiban viszont nem volt minek örülnie. 120 perc után is 0-0 állt az eredményjelzőn, holott a Fire 26 lövéssel és 18 szöglettel zárta a mérkőzést, a hosszabbításban Nikolics hatalmas helyzetét bravúrral védte a hazaiak kapusa, mi több a játékvezető a ráadás második félidejében les miatt érvénytelenítette Andrew Wiedeman gólját.

A 120 perc előrevetítette, hogy ezen az estén semmi nem jön be Nikolicséknak. Ahogy mondani szokták, ha másnap estig játszanak, akkor sem szereznek góltj, így azon sem lehet csodálkozni, hogy a tizenegyes rúgás sem ment nekik. Mindjárt az első chicagói büntetőt elhibázta a magyar válogatott csatár, majd a Cincinatti kapusa, Mitch Hildebrandt további két vendég próbálkozást hárított. Így a hazaiak 3–1-re nyerték a párbajt, és bejutottak a legjobb nyolc közé.

A Sporting Kansasban Sallói Dániel nem volt a keretben, de csapata ettől még City Ike Opara és Gerso Fernandes góljaival 2–0-ra nyert a Houston Dynamo otthonában.

LAMAR HUNT US OPEN CUP, 5. FORDULÓ

Houston Dynamo–Sporting KC 0–2
Cincinnati–Chicago Fire 0–0 – 11-esekkel: 3–1


Ajánlott videó

Olvasói sztorik