Foci

A szurkolók többsége azt akarja, maradjon Bernd Storck

Íme egy szavazás végeredménye a; mi legyen Andorra után, avagy menjen, vagy maradjon a labdarúgó szövetségi kapitánya?

Érdekes eredményen áll a magyar futballszurkolókat legnagyobb tömegben elérő, és megmozgató Trollfoci szavazása.

Cikkükben azt írják, múlt pénteken újabb “Mohácsához” érkezett a magyar labdarúgás. Az andorrai arcpirítás okán csütörtök délután 16 órától hallgatja meg az MLSZ elnöksége Bernd Storckot, így várhatóan

a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitányának sorsa is ezen a ma délutáni megbeszélésen dől el.

A lap arra volt kíváncsi, a szurkolók hogy gondolkodnak; vajon az MLSZ részéről mi lenne a helyes, követendő megoldás jelen helyzetben? Ezért az alábbi megoldási javaslatokat tették fel szavazásra:

  1. Kirúgni minden posztról! – 1189
  2. Kapitányként nem, de sportigazgatóként maradhat – 996
  3. László Csabát a helyére! -278
  4. Maradjon Storck, nem ő a hibás -1723

Nos, mindez azért érdekes, mert a a cikkünk megírásakor aktuális szavazatok száma azt mutatja,

a szurkolók pár nap alatt lehiggadva sokkal megengedőbbek annál, mint ahogy közvetlen az andorrai sokk után látszott.

A 4186 szurkolói szavazat alapján megállapítható, több, mint negyven százalék gondolkodik úgy, mint például Bölöni László és Dárdai Pál. (Illetve azt, hogy László Csabát kifejezetten rossz megoldásnak tartják.)

Ezek a szurkolók minden bizonnyal úgy látják, a franciaországi siker is Bernd Storcké (és Dárdai Pálé), ahogy az egy év elteltével beköszöntő mélypontban is van felelőssége, de sokkal mélyebb a magyar futball problémája annál, minthogy a kapitány egy személyben felelőssé váljon. Ezért látja a többség helyénvalónak, ha a kapitány hátralévő három világbajnoki selejtezőn folytatja amit elkezdett.

Andorra-Magyarország: az ultragáz játék és ami mögötte van
A szégyenteljes andorrai szereplés után megpróbáljuk megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

A csúfos andorrai vereség után a 24.hu nem tört pálcát a kapitány felett, de rávilágított arra, az európai kupaküzdelmekben is érdekelt klubcsapataink támogatása okán indokolatlanul engedékeny volt, továbbá a válogatásnál bizalmat szavazott olyanoknak is, akiknek egyelőre semmi keresnivalója nincs a felnőtt válogatott keretben, mert vannak jobb, rutinosabb játékosok náluk.

Az MLSZ döntése előtt nem tekinthet el ettől, ahogy attól a ténytől sem, hogy hiába az akadémiai rendszer, a fejlődés lassú, alig tetten érhető, nincs megfelelő utánpótlás, ezért nemzetközi rutin terén kiürült a magyar futball de annyira, hogy

válogatottság szám tekintetében aktuálisan még Andorra is 502-212 arányban vert minket.

A döntéshozók nem szabad figyelmen kívül hagyják azt a tényt sem, amit a nagy nemzeti felháborodás közben mindenki elfelejt; Bernd Storck az andorrai csúfos vereség előtt végig őszinte volt. Mégsem hallotta meg senki, vagy aki meghallotta nem gondolta végig mit is jelenthet amikor a kapitány hangsúlyozta, “dobta” a 2018-as vb-selejtezőt, lévén már nincs esély, és a jövő, a 2020-as Eb-selejtezőn is számításba vehető válogatottat keresi.

Storck egy szűkkörű, újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen elmondta, nehéz helyzetben van. Csalódott a magyar bajnokságban, mert nem lát érdemi előrelépést. Klubcsapataink hamar elvéreznek az európai kupákban, ezért a potenciálisan a válogatottnál is szóba jöhető fiatal játékosai nem szerezhetnek nemzetközi rutint maximum a válogatottban, felkészülési mérkőzés pedig kevés van a meccsnaptárban. Ezért előre megértést és türelmet kért az orosz és az andorrai meccs előtt. Más kérdés, erre a fiaskóra nyilván ő sem számított.

Csütörtök délután választ kapunk arra a kérdésre, az MLSZ elnöksége hogyan gondolkodik a kialakult helyzetről, benyeli ezt a békát, vagy sem. Náluk vajon az egyes, a kettes-hármas, vagy a négyes pont lesz a nyerő megoldóképlet?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik