Foci

“Jövőre erősebb lesz az NB1”

George F. Hemingway nem tervezi a Honvéd kiárusítását, mert a BL-ben pénz van, és Erik van der Meer, az új edző is fájlalná bármely játékosa távozását.

Óvatosan nyúl a Honvédhoz az új edző, Van der Meer, akire a Honvéd-edzők szervezetén keresztül talált rá George F. Hemingway. “Küldtek néhány önéletrajzot a kérésemre, és köztük volt az övé is” – árulta el , a Honvéd tulajdonosa a holland edzőt bemutató sajtótájékoztatón.

Marco Rossi hatalmas meglepetésre bajnoki címre vezette a kispestieket, ám rögtön a mindent eldöntő Videoton (1-0) elleni meccs utáni sajtótájékoztatón hirtelen bejelentette távozik a kispadról – ezért került sor az edzőcserére. Az utódja kicsit változtatni fog, mert Rossi “olasz edzőként mást játszott, mint én, aki a letámadás híve vagyok, és a védekezésben is változtatni fogok kicsit.” Van der Meer most ismerkedik a játékosokkal, ahogy mondja, az első három nap fantasztikus volt.

Kérdés, mit is vár pontosan?

Az emberek sokat beszélnek a különböző szisztémákról, de nem a szisztéma játszik a pályán, hanem a játékosok. Én a sokpasszos játékot szeretem, nem akarom, hogy fellődözzük a labdákat. Meg kell tudnom pontosan, milyen a játékosok minősége, mert ahhoz tudjuk majd igazítani a játékunkat. Ez egy bajnokcsapat, nem nagyon akarok cserélgetni, persze egy-két helyen valószínűleg fogunk majd, de ez nem nemzetiségfüggő, így például holland játékos egyelőre nem került szóba. Jó játékosokat akarunk, teljesen mindegy, honnan jönnek, talán más kontinensről is kapunk tehetségeket

– fogalmazott a holland szakember.

A távozó játékosokról Hemingway azt mondta, eddig egyetlen komoly ajánlatot kaptak, míg Van der Meer a gólkirály Eppel Márton távozását fájlalná a legjobban, de “ebben a pillanatban egyetlen játékos távozásának sem örülnék”.

A nemzetközi kupaszereplésre Hemingway mint lehetőségre tekint, nem pedig úgy, hogy:

az anyámtól örökölt ékszereket továbbadom. Megnyertük a bajnokságot, nem tudom, ez mire elég, de ez a mi csapatunk. Két-három játékossal tudunk erősíteni, elsősorban azért, mert jövőre az NB I keményebb lesz, mint idén.

A Honvédnál úgy számolnak, a klubnak komoly bevételei lesznek a BL-indulásból, mert bajnokként az MLSZ-től kapnak majd bruttó 200 millió forintot, BL-indulóként az UEFA-tól 260 ezer eurót, majd az első párharcban 220 ezer eurót.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, jövőre a Honvéd az MTK-pályán játszik majd, majd 2018 elején nyitja meg az új edzőcentrumot nyolc pályával, míg az új stadion várhatóan 2019-re lesz kész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik