Foci

Storck: Nem keresek kifogásokat, az nem én lennék

A pénteki Andorra elleni kínos vereséget követően Bernd Storck szövetségi kapitány a Nemzeti Sport helyszínen tartózkodó munkatársának adott hosszabb interjút.

A német mester elmondta, a nemzeti együttes játékából hiányzott a kreativitás, és a valódi küzdőszellem. Szerinte, ha valaki nem harcol az első pillanattól kezdve keményen, nem összpontosít kellően, akkor a nemzetközi porondon elveszíti a mérkőzést, legyen bárki az ellenfél.

A kapitány elmondta, nem keres kifogásokat a keret összetételét, valamint a fiatalok bevetését illetően.

Nem keresek kifogásokat, az nem én lennék, nem a stílusom. Az tény, hogy a fiataljainknak rengeteget kell tanulniuk – és hol lehet nemzetközi rutint szerezni? Sokan jól játszottak a klubjukban, de egy világbajnoki selejtező, lám, még itt, Andorrában is teljesen más szint. Enyém a felelősség, én állítottam össze a keretet, és én hiszek ezekben a srácokban. Igen, kockázatot vállaltunk, ezt elismerem, ám a fiatal játékosokat fel kell építeni, a jövő érdekében tettük meg a rizikós lépéseket. A tehetségeket segíteni kell, s továbbra is azt mondom, hogy a fiataljaink és az idősebb játékosok jó elegyet alkotnak.

Storck hozzátette, nem akar elbújni a szurkolók elől, ezért is ment oda hozzájuk a lefújás után. A drukkereket megérti, ugyanis tudja, mekkora összeget költöttek az utazásra, arra, hogy ott legyenek a csapat mellett.

A szakember szerint hiba lenne összehasonlítani a tavalyi Eb-n remeklő válogatottat a mostanival. Az ugyanis egy teljesen más időszak volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik