Foci

Storck: türelmes, szervezett játékra lesz szükség

Megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Bernd Storck, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Elmondása szerint Kádár Tamás egyelőre kisebb sérüléssel bajlódik, így az ő játéka kérdéses, rajta kívül mindenkire biztosan számíthat a keretből. Storck szerint különösen a támadóharmadban kell jó döntéseket hoznia csapatának.

Budapesten tapasztalhattuk, hogy keményen futballozik az ellenfél, nehéz feltörni a védelmét, hazai pályán pedig még inkább igaz ez: Svájc és Lettország is csak egy góllal tudott győzni Andorrában

– idézi a szakvezetőt a magyar szövetség honlapja.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint törekedniük kell rá, hogy minél előbb megszerezzék az első gólt, és nyugodtan tudjanak futballozni. Az al-Vahda 30 éves támadójátékosa hozzátette, tisztában vannak vele, hogy az andorrai együttes keményen játszik és elsősorban a védekezéssel foglalkozik majd, de ezt fejben fel kell dolgozniuk.

Teljesen mindegy, hogyan, de ezt a meccset be kell húzni

– hangsúlyozta a tavaly novemberi, 4-0-s magyar sikerrel zárult budapesti összecsapáson Andorra ellen gólt szerző Gyurcsó Ádám.

Az andorrai válogatott szövetségi kapitánya, Koldo Álvarez szeretné, ha csapata megismételné a Feröer-szigetek ellen mutatott teljesítményt, amikor a együttese megszerezte első pontját a selejtezősorozatban.

Alapvetően ugyanazt szeretnénk játszani, mint Feröer ellen. A sok hiányzó játékos mindig fájó egy ilyen kis csapatnak, mint a miénk, de a legfontosabb, hogy akik itt vannak, a lehető legjobban teljesítsenek

– vázolta terveiket a szakember.

Az Andorra-Magyarország világbajnoki selejtező-mérkőzés pénteken 20.45-kor kezdődik Andorra la Vellában.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik