Foci

Rendőrök lepték el a PSG-edzőközpontját

A spanyol legfelsőbb bíróság szerdán elutasította Lionel Messi fellebbezését és helyben hagyta a futballista csaknem két évre szóló büntetését. A Barcelona klasszisának szerencséje van, lévén a spanyol törvények lehetővé teszik, hogy ne kelljen börtönbe vonuljon, kérdés azonban, hogy az a további három argentin labdarúgó, aki Franciaországban került bajba adócsalás miatt, vajon megússza-e a súlyosabb büntetést?

Május 23-án ugyanis rendőrök lepték el a Paris Saint-Germain edzőközpontját – Javier Pastore és Angel Di María pénzügyei kapcsán nyomoznak. A rajtaütés alapja, hogy decemberben a Football Leaks nevű internetes oldal nyilvánosságra hozta a két futballista gyanús ügyleteit.

A PSG minden dokumentumot átadott a francia rendőrségnek, amely az ügyhöz kapcsolódik, a hatóságok pedig játékosok lakását is átkutatták bizonyítékok után.

Nem csak a két argentin klasszis körül áll a bál Párizsban, az uruguay-i Edinson Cavanit hétfőn gyanúsították meg azzal, hogy nem fizetett be 500.000 euró adót, azonban a futballista mindent tagadott.

Pastore és Di María mellett egyébként a Nantes argentin támadója, Emiliano Sala ellen is eljárás indult, a tegnapi rajtaütésnél az ő otthonát is átkutatták a hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik