Foci

Meglepetések Storck végleges keretében

Bernd Storck május 19-én tizenhét külföldön futballozó labdarúgót hívott meg a válogatottba, most hét NB I-es játékossal egészítette ki a névsort.

Paulo Viniciusnak és Hangya Szilveszternek már van egy-egy válogatottsága, ám mellettük csak olyan labdarúgók kerültek be a nemzeti csapatba, akik korábban még nem jutottak szóhoz.

A magyar bajnokság góllövőlistáját vezető Eppel Márton, valamint a Puskás Akadémiában futballozó Márkvárt Dávid korábban már volt kerettag, de pályára még nem léptek címeres mezben. Gróf Dávid, Kleisz Márk és Tóth Bence először készülhet az A-válogatottal.

A jelenlegi keret egy kicsit bővebb a megszokottnál, mert a tapasztaltabb labdarúgóink közül néhányan az oroszok elleni mérkőzésen nem tudnak még pályára lépni, ez persze még több fiatalnak jelent lehetőséget. Az Andorra elleni vb-selejtezőre utazó keret tagjairól az Oroszország elleni mérkőzést követően döntök

– idézi a kapitányt a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja.

A magyar válogatott június 5-én fogadja barátságos mérkőzésen Oroszország legjobbjait, majd négy nappal később már Andorrában játszik vb-selejtezőt.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig) Megyeri Balázs (Greuther Fürth) Gróf Dávid (Budapest Honvéd)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre) Kleisz Márk (Vasas) Lang Ádám (Dijon) Kocsis Gergő (DAC) Kádár Tamás (Dinamo Kijev) Paulo Vinicius (Videoton FC) Hangya Szilveszter (Vasas) Tóth Bence (Puskás Akadémia)

Középpályások: Nagy Ádám (Bologna) Elek Ákos (FK Almaty) Szoboszlai Dominik (RB Salzburg) Dzsudzsák Balázs (Al-Wahda) Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia) Nagy Dominik (Legia Warszawa) Sallai Roland (Palermo) Gyurcsó Ádám (Pogon Szczesin) Kalmár Zsolt (Bröndby) Stieber Zoltán (Kaiserslautern)

Támadók: Szalai Ádám (Hoffenheim) Priskin Tamás (Slovan Bratislava) Eppel Márton (Budapest Honvéd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik