Foci

Legyalulta a Tottenham a Leicestert

Mivel a Tottenham Hotspur már bebiztosította a második helyét az angol labdarúgó-bajnokságban, a tavalyi bajnok Leicester City pedig megmenekült a kieséstől, így a 34. fordulóból elhalasztott és csütörtök este bepótolt mérkőzések nem sok tétje volt. De azért le kellett játszani és a vendég Tottenham a szó szoros értelmében játszott.

Bár bő 20 percbe telt, hogy megszerezze a vezetést a Spurs, a szünet előtt elléptek 2-0-ra a vendégek. A második félidőben szépített ugyan a City – les előzte meg ráadásul a hazai gólt –, hogy aztán a Tottenham földbe döngölje a házigazdát. Kane és Son voltak az este hősei, előbbi 4 (!), utóbbi két gólt szerzett, 6-1-re nyert idegenben is a Tottenham.

A meccs összefoglalója:

A Leicester Citynek ez volt a 18. veresége az idényben, ez negatív rekordbeállítás az élvonalbeli bajnokcsapatok következő szezonbeli teljesítményét tekintve. 110 évvel ezelőtt a Liverpool kapott ki ennyiszer bajnokként.

Harry Kane két egymást követő szezonban jutott legalább 25 gólig a Premier League-ben. Most 26-nál jár és még van egy forduló. Romelu Lukaku a második, neki 24 gólja van. (Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis)

Eredmény – Premier League, 34. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Leicester City – Tottenham Hotspur 1-6 (0-2)

Gólszerzők: Chilwell (59.) illetve Kane (25., 63., 89. 90+2.), Son (36., 71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik