Foci

Ha a Real Madrid lesz a bajnok, 1 millió eurót fizet vasárnapi ellenfelének

Vasárnap este dől el a spanyol labdarúgó-bajnokság 2016/17-es szezonjának bajnoki címe. A Real Madrid vág neki kényelmesebb helyzetből a zárófordulónak, három pont az előnyük, akár egy Málagában aratott döntetlennel is biztosan aranyérmesek lesznek.

És a Málagának nagyon megéri anyagilag, ha nem nyer.

Egészen pontosan 1 millió eurót kapnak a Realtól. A klub 2013-ban eladta Iscót a Realnak 27 millióért és van egy olyan kitétel a szerződésben, hogy további 1 milliót kapnak, amennyiben az első öt madridi szezonjában bajnoki címhez segíti a Real Madridot.

Egy barcelonai szurkoló egyébként még áprilisban Twitteren kérte a Málagát, hogy az utolsó fordulóban győzzék le a Realt, akkor a klub elnöke, Abdullah al-Thani azt válaszolta, Allah segítségével megverhetik a Real Madridot a pályán, de ha rajta múlik,

az a katalán söpredék nem kapja meg a bajnoki címet.

A katalán söpredék Luis Enrique, a Barca vezetőedzője, aki a málagai klubelnök szerint sértegette a vezetőedzőjüket, Míchelt. A Barcelona panaszt tett a ligánál a kijelentés miatt.

A Barcelona majd az Eibart fogadja vasárnap, Lionel Messiék pedig csak akkor lesznek bajnokok, ha nyernek és a Real Madrid kikap. Az egymás elleni eredmények a katalánoknak kedveznek.

Fotó: Europress/SpainDPPI/IRH

Ajánlott videó

Olvasói sztorik