Foci

Bebizonyosodott: Pintér Attila zseni

Pintér Attila a 2013. decemberi váratlan szövetségi kapitányi kinevezése, kilenc hónapos regnálásának valamennyi megnyilatkozása, kommunikációs tréningjei, majd az első tétmeccse, az északírek elleni 2-1-es vereség kapcsán adott témát bőven a széles közvéleménynek.

Nyugodt szívvel kijelenthető: Pintér Attila erősen megosztó személyiség.

Holott ez a salgótarjáni már nem is annyira fiatalember kapitánykodása előtt és azt követően is bebizonyította; itthon az egyik legsikeresebb magyar edző. Olyan, akinek húsz válogatottsága ellenére nem hullott ölébe azonnal az NB1-es kispad, hanem majd tíz éven át tanulta a szakmát alacsonyabb osztályban.

Munkamániásként dolgozott, majd bajnokságot, kupát nyert a Fradival (mindkettőt 2004-ben), óriási bravúrral kupát a Sopronnal (2005), majd NB1-es győzelmet ünnepelt a Győrrel is (2013). Aktuálisan éppen az NB2-es bajnoki cím kapujában áll a Felcsúttal. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy csapatot már feljuttatott az első osztályba, mégpedig 2016 tavaszán a Mezőkövesdet.

A kissé lesajnált borsodi újonccal tavaly ősszel az NB1-ben is virított. 47,4 százalékos teljesítményt ért el, a csapat általános meglepetésre az előkelő ötödik helyen vonult téli pihenőre.

Hogy Pintér eztán miért igazolt vissza a másodosztályba, azt csak a jó isten, és közvetlen utána a két klubelnök, Tállai András és Mészáros Lőrinc tudják.

Az 51 éves szakembert váltó Tomiszlav Szivics majd négy hónap és tíz bajnoki után gyatra 27 százalékos teljesítménnyel kieső helyre vezette a Kövesdet, ami miatt a klubvezetés sebesen menesztette a szerb edzőt.

Tomiszlav Szivics Pintérrel ellentétben a szavak embere. Kudarca okaként azt pendítette meg a szerdai Nemzeti Sportban, hogy csapata kapusa NB2-es szintű, ahogy a keret kvalitása sem alkalmas az NB1-es tagságra.

Értik, az a keret, amelyikkel Pintér a felsőházban telelt és amelyet Szivics még öt helyen a saját elképzelései szerint megerősíthetett.

Pedig ez a szerb edző sem akárki. Tavaly kivezette hazája U21-es válogatottját az Európa-bajnokságra, ergo a Kecskeméttel 2011-ben nyert kupagyőzelme mellett még nemzetközi sikert is fel tud mutatni. Úgyhogy biztosan jól látja a dolgokat.

De akkor mindezek alapján jelentsük ki azt is: ha Szivics jó edző, Pintér Attila egyenesen zsenije szakmájának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik