Pályán kívül

Dortmundi robbantás: őrizetbe vettek egy embert

A BBC és a Telegraph cikke szerint a német rendőrség őrizetbe vett egy iszlamista kapcsolatokkal rendelkező támadót, akit a kedd esti dortmundi támadással gyanúsítanak. A Borussia Dortmund labdarúgócsapatának busza mellett robbant bomba, az együttes játékosa, Marc Bartra megsérült, őt szerdán műtötték.

A német rendőrök két ember ellen nyomoznak, házkutatást tartottak náluk és egyiküket elfogták szerdán. Terrorista támadásként kezelik a történteket, de az indíték továbbra sem tisztázott.

Fotó: Europress

A keddi támadás helyszínén, a BVB szállodája és a stadion közötti úton három, hasonló szöveggel ellátott levelet is találtak, ám ezek tartalmát még nem hozták nyilvánosságra. A Telegraph szerint benne volt, hogy “Allah nevében”, de a rendőrségi szóvivő, Frauke Köhler szerint a neten terjedő hírek nem hitelesek, a rendőrök pedig még vizsgálják a leveleket.

A szóvivő elmondta: a robbanószerkezetekben fém szegecseket helyeztek el. Egy ilyen tárgy áthatolt az autóbusz szélvédőjén és belefúródott egy ülésbe. Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt komoly baj.

A keddi mérkőzést szerdára halasztották, 18.45-től rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik