Foci

BL: Luis Enrique úgy érzi, edzőként kudarcot vallott

Kedd este, a Borussia Dortmund csapatbusza ellen elkövetett robbantások árnyékában azért rendeztek még egy Bajnokok Ligája mérkőzést, nem is akármilyent. A Juventus hazai pályán kiütötte a régi önmagát kereső Barcelonát (3-0), úgy, hogy míg katalán oldalon Lionel Messi csak vergődött, a hazai siker fő letéteményese egy másik argentin támadó, Paulo Dybala volt.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

A 23 éves csatárt nem sikerült semlegesíteniük a Barcelona védőknek és ezt Dybala a 7. és a 22. percben egy -egy zseniális villanással büntette.

Gyerekként hasonló pillanatok megéléséről álmodtam, boldoggá tesz, hogy most ez megvalósult. Remekül futballoztunk, aminek köszönhetően igen jó eredménnyel megyünk a Camp Nouba. Nem kényelmesedhetünk bele a visszavágóba. Tudjuk, az nem lesz egyszerű feladat, de meg kell próbáljuk kapott gól nélkül átvészelni a mérkőzést. Nagyszerű a csapatunk, rengeteg az önbizalmunk és megcsinálhatjuk

– fogalmazott boldogan az est hőse, Dybala.

A mérkőzés a szokásos mederben zajlott, a Barcelona birtokolta többet a labdát (68:32), passzolt többet (538-205-), de olyan ötlettelenül futballoztak, hogy hiába lőttek 16-szor kapura, gól képtelenek voltak szerezni. Megjegyzendő, ahhoz, hogy a Barcelona a Luis Enrique érában egymást követő idegenbeli BL-meccsen először vereséget szenvedjen kellett Gianluigi Buffon egy-két emberfeletti bravúrja is.

Az első félidő Párizsra emlékeztetett, kifejezetten gyengén, tehetetlenül játszottunk. Ha 45 percet oda ajándékozol egy Juventus szintű csapatnak, ez a végeredmény. A második félidőben hiába játszottunk jobban, bekaptuk a harmadik gólt és az végképp megpecsételte a meccset. Még csak szerencsénk sem volt. Általánosságban elmondható, az edző mindent elkövet, hogy felkészítse és segítse csapatát a győzelem elérésében. Ebben a kérdésben kedd este egyértelmű kudarcot vallottam. A visszavágóig kielemezzük a hibákat, tanulunk belőle, mert egyértelmű sokat kell javulnunk, hogy talpra álljunk és megfordítsuk a párharcot. Most talán nem kerültünk annyira padlóra, mint Párizsban, de tény, hogy ismét egy magas hegyet kell megmásznunk

– értékelt szomorúan Luis Enrique, a Barcelona edzője.

Ez a Juventusnál töltött három évem legnagyobb eredménye. Mindenki kivette a részét a sikerből, hozzátette a maga szerepét a csapatszintű védekezéshez, élesek voltunk és mindannyiunk közül kiemelkedett Dybala. Ez az első lépés az elődöntő felé, de ezt el kell felejteni, mert a második mérkőzés teljesen más lesz. Nem is tudom megmondani, mekkora az esélyünk a továbbjutásra. Barcelonában is gólokat akarunk szerezni.

– értékelt a hazai oldalról Massimiliano Allegri edző.

Szó, mi szó, hatalmas csoda lenne, ha a Barcelona a hihetetlen PSG-fordítás után még egyszer hasonlóan a padlóról állna fel. Lévén, hogy legutóbb hatalmas játékvezetői segítséget is kaptak, és most nem egy támadó, hanem inkább a védekezésre és a kontrákra építő csapat az ellenfél, mi semmi esélyt nem adunk arra, hogy Messiék idén ott legyenek az elődöntőben.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS, EREDMÉNY:

JUVENTUS (olasz)–BARCELONA (spanyol) 3–0 (2–0)
Torino, Juventus Stadion, 41 092 néző. V: Marciniak (lengyel)
Gólszerző: Dybala (7., 22.), Chiellini (55.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik