Foci

Dortmundi robbanás: műteni kell Bartrát – visszhangok

Kedd este 19 óra 16 perckor, épp miután a Borussia Dortmund szállodájából az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő helyszíne, a Signal Iduna Park felé indult, bombát robbantottak a csapat busza mellett.

A Dortmund Twitter-oldalán éjszaka közölte, a védő Marc Bartrát, a robbanás egyetlen sérültjét műteni kell, mert berobbanó ablak üveg eltört egy csontot a jobb csuklójában, így a korábbi Barcelona játékos egészen biztosan nem lép pályára a szerda este 18:45-re halasztott mérkőzésen.

A német rendőrség szerint kifejezetten a Borussia Dortmund futballcsapata volt a célpontja a robbantásoknak, de azt egyelőre nem tudják, mi volt a merénylet indítéka. A helyszínen találtak egy levelet, amit a merénylőknek tulajdonítanak, de annak tartalmát eddig még nem hozták nyilvánosságra.

A rendőrség pillanatnyi álláspont szerint nem terrortámadásként, hanem “emberölési kísérletként” tekintenek az esetre, ahol légnyomási sérülést szenvedett és sokkot kapott az egyik motoros rendőr is, aki a busz előtt haladt felvezetőként.

A rendőrség a környéken drónnal esetleges további pokolgépek után kutatott, és találtak egy gyanús tárgyat, de nem tudták felrobbantani, és még nem tudják, hogy mi az.

A szerdára halasztott mérkőzés természetesen kiemelt biztonsági intézkedések mellett kerül megrendezésre. Kérdés, a dortmundi játékosokat mennyire viselte meg az a sokk, ami az első állítások szerint a szálloda parkolója melletti sövényben elhelyezett, a Bild úgy értesülései szerint házi készítésű három pokolgépek felrobbanása okozott?

A futballvilág természetesen a dortmundiakkal van

A merényletet elítélte a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) labdarúgó-szövetség is. Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke azt mondta: mind a Borussia Dortmund, mind az AS Monaco csapata példamutatóan reagált az incidensre, és mérkőzésük elhalasztása másnapra szintén jó döntés volt.

A német kormány szóvivője mihamarabbi felépülést kívánt Bartrának, és dicsérte a Monaco szurkolóit, amiért a stadionban, ahol már várták a csapatokat, majd értesültek az esetről, együttérzésből az ellenfél nevét skandálták.

Több más futballcsapat is kifejezte szolidaritását a Dortmunddal. Így tett az többek közt a Manchester United és az Arsenal is,

de a kedd este Torinóban hatalmas, 3-0-ás zakóba beleszaladó Barcelona is minden segítséget felajánlott korábbi játékosának, a Dortmundnak és a szurkolóknak.

A Dortmund twitter oldalán összefogásra buzdít és arra kéri szurkolóit, szállásolják el az ellenfél, az AS Monaco  szimpatizánsait.

Sergio Ramos, a Real Madrid védője is üzent:

ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik