Foci

NB I: kikapott a listavezető és a Vasas is

Két dobogós csapat is pályára lépett kedden az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

A listavezető Budapest Honvéd a Diósgyőr otthonába látogatott. Némi meglepetésre a hazaiak szerezték meg a vezetést, Dejan Karan köszönt be az első félidő derekán.

Diego Vela duplázta meg a miskolciak előnyét a 61. percben, nyert a Bódog Tamás irányítása alatt megtáltosodó DVTK, mely az utóbbi három meccsén nem kapott ki az OTP Bank Ligában.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

A Magyar Kupa negyeddöntőjében a Vasas ejtette ki az Újpestet. Ez múlt héten, szerdán történt, a lilák kedden a bajnokságban vághattak volna vissza Berecz Zsomboréknak.

Nem is tétlenkedtek sokáig, Jonathan Heris már a 4. percben előnyhöz juttatta az Újpestet. Mahir Saglik egalizálhatott volna az első félidő végén, de ziccerben Banai Dávidba lőtte a labdát.

Balogh Balázs szabadrúgása tökéletesre sikeredett, a játékrész hosszabbításában a kapufáról pattant a gólvonal mögé a 26 éves játékos lövése.

Saglik sarkazós kiugratása után Banai még védeni tudott, de Gaál Bálint ismétlése után már tehetetlen volt, az 54. percben szépített a Vasas.

Nem sokkal később jött az újpesti válasz, Mohl Dávid egy közeli fejessel állította vissza a két csapat közti kétgólos különbséget. A csereként beállt Király Botond szépített a hajrában, de egyenlítenie már nem sikerült Michael Oenning együttesének.

Az Újpest négy nyeretlen mérkőzés után diadalmaskodott az élvonalban. Ha a Fradi nyer Pakson szerdán, akkor a Vasas lecsúszik a dobogóról.

OTP Bank Liga, 26. forduló, végeredmények:

DVTK – Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
G: Karan 25., Vela 62.

Vasas – Újpest 2-3 (0-2)
G: Gaál 54., Király 87., illetve Heris 4., Balogh 45+1., Mohl 60.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik