Foci

Nem tudta megnyerni a városi rangadót a Real, nagy esély előtt a Barcelona

Madridi városi rangadót rendeztek szombat délután a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A Primera Divísión 31. fordulójának csúcsmeccsén a Real fogadta az Atléticót, mely együttes a legutóbbi három alkalommal nyerni tudott a Santiago Bernabeuban.

A két együttes között tíz pont volt a különbség a kezdő sípszó előtt, viszont a bajnoki cím szempontjából nagyon nem volt mindegy, mi lesz a derbi végeredménye.

Az első 15 percben az Atlético játszott fölényben, Saúl csúsztatátása után ha centikkel is, de mellément a labda. Utána már inkább a Real akarata érvényesült, de Oblak kapuson, valamint Savicon nem tudtak kifogni a hazaiak.

A szlovén portás előbb Ronaldo, majd Benzem lövése után védett nagyot, a montenegrói védő pedig hatalmasat mentett a gólvonalon fejjel, amikor már mindenki verte volt a portugál lövése után.

A második félidő elején bekezdett a Real, amelynek meg is lett az eredménye. Az 52. percben Kroos szabadrúgása után az üresen maradó Pepe fejelt szép mozdulattal a kapuba (1-0).

A bekapott gól után a vendégek próbálkoztak, de az utóbbi időben rengeteg kritikát kapó Navas mindent hárított, egészen a 85. percig.

Akkor Correa szép egyéni alakítása után Griezmann megverte a Pepe helyére beálló Nachot, majd a kimozduló Costa Rica-i hálóőr mellett a rövid alsóba lőtt (1-1).

A döntetlennel Zidane csapata három ponttal vezeti a bajnokságot a Barcelona előtt. A katalánok szombat este a Málaga vendégei lesznek, viszont a madridiaknak még van egy elmaradt meccsük a Celta Vigo ellen.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Primera División, 31. forduló

Real Madrid – Atlético Madrid 1-1 (0-0)
Gólszerző: Pepe (52.) ill. Griezmann (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik