Foci

U17: Meglepetés lenne, ha továbbjutnánk

A magyar U17-es válogatott kijutott a tavaszi horvátországi kontinenstornára. A hétfői sorsoláson a mieink Franciaországgal, Skóciával és a Feröer-szigetekkel kerültek egy kvartettbe.

Itt már nincsenek könnyű csoportok, könnyű ellenfelek, így függetlenül attól, hogy kik lesznek az ellenfeleink, minden mérkőzésen a maximumot kell kihozni magunkból. Legfontosabb célunk, hogy minden meccsen tudásunk legjavát nyújtva, hiányérzet nélkül zárjuk a nyolcvan percet. Ami a konkrét csoportot illeti: Franciaország első ránézésre kiemelkedik a csoportból, de számomra fiatalon óriási motivációt jelentett, ha olyan ellenfelekkel játszhattam, mint a francia válogatott. Miután van tapasztalatunk mind skandináv, mind a brit stílust képviselő csapattal kapcsolatban, jól tudjuk, hogy a franciák elleni nyitányt követően is nagyon nehéz csaták várnak ránk.

Meglepetés lenne, ha a magyar válogatott, amely az elitkörben kétszer is az utolsó percekben aratott fontos győzelmet, megszerezné a továbbjutást érő pozíciók egyikét, ugyanakkor egyáltalán nem mondunk le ennek a meglepetésnek a lehetőségéről.

-idézi az mlsz.hu a szövetségi edzőt.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása

A-csoport: Horvátország, Spanyolország, Törökország, Olaszország
B-csoport: Skócia, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Feröer-szigetek
C-csoport: Németország, Írország, Szerbia, Bosznia
D-csoport: Hollandia, Anglia, Norvégia, Ukrajna

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik