Foci

Izlandon a futballsiker szexuális vággyal párosul

A tavaly nyári Anglia Izland Eb-nyolcaddöntő utóhatása mindent felülmúl.

Afelől eddig sem volt kétségünk, hogy izlandi részről hatalmas ünneplés követhette a tavalyi Európa-bajnokság csoportkörét, és nyolcaddöntőjét, ám hogy mekkora, arra most minden eddiginél beszédesebb bizonyíték látott napvilágot.

Az izlandi Visir magazin információi szerint a március 25–26-án rekordszámú születésszámot regisztrált egy rejkjavíki kórház. Mindez azért érdekes, mert nevezett dátum előtt éppen kilenc hónappal, azaz 2016. június 27-én érte el az ország története egyik legnagyobb sporteredményét azzal, hogy a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében kiejtette Angliát (Anglia-Izland 1-2).

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Azóta Ásgeir Pétur, a Landspítali kórház aneszteziológiai osztályának vezetője is megerősítette Twitter-oldalán, hogy az eredmény meglehetősen pozitív hatást gyakorolt a kicsi szigetország népességére.

Mivel a gyermekek általában nem pont kilenc hónapra születnek, hanem ki előbb, ki utóbb egy-két héttel, így leszögezhető, nem csak az az egy Anglia elleni siker, hanem az ország labdarúgóinak bő három hetes Eb-menetelése, a portugálok és a magyarok elleni 1-1, illetve az osztrákok 2-1-es legyőzése úgy általában volt pozitív hatással az izlandiak gyermekvállalási kedvére. (Fotó: Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik