Foci

Olyat tehet a Barcelona, ami még senkinek sem sikerült

Borussia Dortmund – Benfica

A 2012-13-as BL-szezon meglepetéscsapata, az akkori döntős Borussia Dortmund a nyolcaddöntő odavágóján 1-0-ra igaz kikapott a portugál bajnoktól, de továbbra sem állíthatjuk, hogy ne a németek lennének a párharc esélyesei.

Thomas Tuchel fiatal alakulata a Bundesligában az elmúlt öt mérkőzéséből négyet megnyert, ezzel egyre jobban közelít a jelenleg második RB Leipzig felé, a legnagyobb fejtörést viszont a sérültek adják a német vezetőedzőnek. A német hármas,Marco Reus, Sebastian Rode és Lars Bender sérülés miatt, a Bayern Münchentől nyáron visszatérő Mario Götze pedig ritka betegsége, a metabolikus myopathia miatt nem állhat a csapat rendelkezésére, ezzel több rutinos játékost is elvesztettek a Ruhr-vidékiek a találkozóra.

A Benfica tavaly a negyeddöntőig menetelt, és ott a Bayern München ejtette ki őket, most azonban bármennyire is stabil a hazai bajnokságban a portugál Rui Vitória együttese, nagy meglepetés lenne, ha a több mint 70.000 fanatikus dortmundi szimpatizáns előtt sikerülne kiharcolniuk a továbbjutást.

A Dortmund legnagyobb reménye a fordításra kétségkívül a német bajnokságban 21 gólos gaboni támadó, Pierre-Emerick Aubameyang lesz. A 27 éves csatár többször utalt arra, hogy elképzelhető, nyáron klubot vált, addig viszont valószínűleg mindent meg akar majd tenni, hogy minél tovább juttassa jelenlegi csapatát.

Barcelona – PSG

A nyolcaddöntők első mérkőzéseinek legnagyobb meglepetése a Paris Saint-Germain 4-0-os győzelme volt a Barcelona felett. A BL-ben egyetlen csapatnak sem sikerült még négygólos hátrányból továbbjutnia, így történelme egyik legnehezebb feladata előtt áll a katalán egyesület.

A csapat jelenlegi vezetőedzője, a 2 évvel ezelőtt BL-trófeát begyűjtő Luis Enrique a múlthét folyamán bejelentette, nem fogja meghosszabbítani szerződését a szezon végén, kérdés, ez vajon milyen hatást gyakorol az amúgy is nehéz helyzetben lévő csapat moráljára. Azt nem lehet mondani, hogy spanyol szakember ne próbálna meg egészséges önbizalmat önteni játékosaiba:

A párharc közepén vagyunk, mi pedig semmit nem veszíthetünk, ellenben nagyon sokat nyerhetünk. Ha a Paris Saint-Germain tudott nekünk négy gólt rúgni, akkor mi hatot is képesek vagyunk nekik. Jó formában érkezünk a találkozóra, nincs okunk arra, hogy ne bízzunk magunkban

– mondta Enrique a keddi sajtótájékoztatón.

Pontosan 10 évvel ezelőtt, a 2006-07-es szezonban fordult elő utoljára, hogy a Barcelona nem jutott a BL legjobb nyolc csapata közé, akkor a Liverpool állította meg őket a 16 között 2-2-es összesítés után, idegenben lőtt góllal.

A bizalmam a csapat iránt ugyanakkora, mint az első mérkőzés előtt volt, ahogy a tiszteletem is a Barcelona felé. Egyetlen célunk van, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújtsunk, mint a Parc des Princes gyepén tettük

– nyilatkozott a párizsiak vezetőedzője, Unai Emery a történelmi mérkőzés előtt.

Amennyiben a Paris Saint-Germain a spanyol vezetőedző irányításával ma 10 éves mélypontra helyezi a Barcelona Bajnokok Ligája-szereplését, zsinórban ötödször jut be a torna legjobb 8 csapata közé.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

20:45 Borussia Dortmund – Benfica 
Az első mérkőzésen: 1-0

20:45 Barcelona – PSG
Az első mérkőzésen: 4-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik