Élő Foci

Gera góljával nyert a Fradi Újpesten

539 nap után rendeztek ismét derbit a Szusza Ferenc Stadionban, a veterán ferencvárosi középpályás gólja döntött.

Nagy várakozás előzte meg az Újpest-Ferencváros mérkőzést és nem csak azért, mert ez a labdarúgó NB I csúcsrangadója, hanem mert a két rivális rangadóját legutóbb 539 nappal ezelőtt rendezték meg a Szusza Ferenc Stadionban. Lelkesen is kezdett az Újpest, ám egy idő után visszaesett a játék színvonala és legyünk őszinték: unalmas volt a mérkőzés.

A Fradi még így is megszerezte a vezetést az első félidőben, Gera Zoltán megpattanó szabadrúgása akadt be a 35. percben. Nem sokkal később a védő Sternberg került ziccerbe, Balajcza azonban nagyot védett.

A második félidő első helyzete a vendégeké volt, majd ismét az újpestiek próbálkoztak, sikertelenül. Cserékkel próbáltak frissíteni a csapatokon a vezetőedzők, Lázok beállítása pedig abból a szempontból jó döntés volt, hogy okozott azért galibát a ferencvárosi kapu előtt, gólt azonban nem sikerült szereznie.

A hazaiak kétségbeesetten támadtak a végén, de elmarad a csoda, a Ferencváros 1-0-ra nyert, még ha a játék képe alapján ez inkább egy ikszes meccs volt. A Fradi a negyedik a bajnokságban, az Újpest pedig a hatodik.

Eredmény – OTP Bank Liga, 22. forduló

Szusza Ferenc Stadion, Játékvezető: Farkas Ádám

Újpest FC – Ferencváros 0-1 (0-1)

Újpest: Balajcza – Balázs B., Pávkovics, Kálnoki-Kis, Mohl – Balogh B., Windecker, Sankovic (Hazard, 83.), Cseke (Heris, 56.) – Perovic (Lázok, 56.), Andric, Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Sternberg, Hüsing, Leandro, Botka (Cukic, 67.) – Dilaver (Hajnal, 80.) – Moutari (Radó, 67.), Gera Z., Djuricin – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll

Gólszerző: Gera (35.)

Sárga lap: Cseke (51.), Pávkovics (66.) illetve Djuricin (84.), Radó (88.)

Piros lap:

A Ferencváros Újpesten nyerte meg a derbit

Ment előre az Újpest a pontszerzés reményében, de már nem sikerült egyenlíteni a hosszabbításban. Talán a vártnál alacsonyabb színvonalú volt a derbi, de az utolsó pillanatig nyílt volt a párharc. A Ferencváros végül Gera Zoltán 35. perces, megpattanó szabadrúgásával győzte le az ősi riválist. A Fradi a negyedik, az Újpest a hatodik a tabellán.

Megy előre az Újpest

De elég sok a baki a támadásokban. Heris lövése nagyon fölé ment, előtte meg egy kiugratás lett hosszú. Van még 5 perc hosszabbítás, annyi ideje van még a házigazdának.

Radó is besárgul

Ő is műesés miatt. Nagyon akarják a pontrúgást a ferencvárosiak.

Sárga lap

Djuiricin cselezte el magát a tizenhatosig, majd feldobta magát egy tizenegyes reményében. Farkas Ádám díjazta a próbálkozást – egy sárgával.

Az hogy maradt ki???

Hatalmas egyenlítési lehetőség: Balogh fejelte le a labdát Lázoknak, a rutinos támadó azonban pár méterről iszonyatosan fölé lőtt, a labda vélhetően Föld körüli pályára állt. Mindettől függetlenül Lázok jól szállt be a meccsbe, nem ez volt az első alkalom, hogy veszélyt okozott a ferencvárosi kapu előtt.

Fradi-helyzet

Böde tört kapura, lerántották és ugyan a tizenhatoson belül esett el, a szabálytalanság már jóval korábban elkezdődött, így szabadrúgással jöhetett a Ferencváros – Pávkovics pedig sárgát kapott. Leandro állt a labda mögé, de fölé lőtt.

Majdnem megtréfálták a Fradit!

Ráadásul a ferencvárosi játékosok egymást. Cseke tekert középre egy szögletet, Böde indult el fejelni, de meggondolta magát, ezzel becsapta Dibuszt is, de a labda végül érintetlenül pattogott el a kapu előtt. Igaz, nagyon közel a kapuhoz.

MEGY A MÁSODIK FÉLIDŐ

Összekulcsolt ujjakkal vártuk a második félidő kezdő sípszavát – abban bízunk, hogy felpörögnek a csapatok. Lássuk!

Mohl sistergős bombájából bedobás lett

Ez tökéletesen összefoglalta az első félidőt. Aminek egyébként vége. Pihenjünk negyed órát, a játékosok is, és bízzunk abban, hogy jobb lesz a meccs. Rosszabb úgysem lehet.

Filozofikus pillanatok a lelátón

A ferencvárosiak az elmúlt pillanatokban olyan nagy kérdésekre keresték és adták meg a választ, hogy milyen ember az, aki nem ugrál, vagy hogy az etnikai hovatartozás és a felmenőkkel való kapcsolatok hogyan függnek össze.

Majdnem ott a második!

Sternberg kapott remek ütemű kiugratást Moutaritól, jól meg is nézte hova szeretné lőni, de Balajcza ezúttal védeni tudott. Szöglettel jöhetett a Fradi, üggyel-bajjal ugyan, de mentett az újpesti védelem.

GÓL! Vezet a Fradi!

A semmiből egy gól! Balogh rúgta le Djuricint a hazai tizenhatos előtt, Gera vállalta el a szabadrúgást, a labda megpattant a sorfalon, így az elvetődő Balajcza tehetetlen volt, a laszti bepattant a kapuba. 0-1!

Akkor jöhetnek a közhelyek

  • A küzdelem dominál.
  • A mezőnyben birkóznak a csapatok.
  • Felkészült egymásból a két rivális.
  • Arra várnak a felek, hogy valaki hibázzon.

Azért nem estek egymásnak a csapatok

Bár főleg az Újpest próbálkozik, de azért igazén nagy helyzetek nélkül vagyunk eddig. Bár a rangadók nem mindig a legjobb meccsek. És nem csak Magyarországon.

Az Újpest diktálja a tempót

Már, ami a helyzeteket illeti, itt volt az újabb lehetőség, amikor Mohl baloldali beadására Balogh emelkedett a legmagasabbra, de centikkel mellé bólintott. Dibusz egyébként rajta volt a történéseken.

Na végre valami!

Már épp olyan közhelyeket kezdtem volna el felsorolni, mint hogy a mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, tapogatózó a játék és társaik, de aztán Andric betört a szélről középre, a tizenhatos elől lőtt és ugyan mellé, ez azért helyzet(ecske) volt.

Olvasói sztorik