Foci

Ibrahimovic a 87. percben nyerte meg a Manchesternek a Ligakupát

A Manchester United vasárnap második trófeájáért hajtott a José Mourinho-érában (a Community Shield volt az első), ugyanis a Southamptonnal meccseltek a Ligakupa döntőjében. A találkozót a Wembleyben rendezték.

Álomszerűen alakult a mérkőzés eleje a manchesteriek számára, előbb beakadt Ibrahimovic szabadrúgása, majd Lingard duplázta meg a United előnyét. Gabbiadini aztán az első félidő végén hozta vissza a Southampton reményeit, majd az olasz csatár a második félidő elején is betalált, így a 48. percben 2-2 volt az állás.

A második félidő elég nyílt játékot hozott, pont olyat, amiért az ember szereti a kupadöntőket. Már-már kezdtük elhinni, hogy itt bizony hosszabbítás is lehet, amikor egy kissé megakadó kontra végén Ibrahimovic fejelt a Southampton hálójába, 3-2-re nyert a Manchester United.

Ibrahimovic győztes gólja:

A 2009-10-es szezonban nyerte meg a klub legutóbb a Ligakupát, amelyet összességében ötödik alkalommal hódított el a Manchester United.  Ezzel már biztos, hogy legalább az Európa Ligában elindulhat a következő szezonban a United.(Fotó: Getty Images/FA/Alex Broadway)

Eredmény – Ligakupa-döntő

Manchester United – Southampton 3-2 (2-1)

Gólszerzők: Ibrahimovic (19., 87.), Lingard (38.) illetve Gabbiadini (45+1., 48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik