Élő Foci

Bajnokok Ligája: nyolcgólos thrillert nyert meg a City a Monaco ellen

Kedden két mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája. A francia bajnokságot vezető AS Monaco a Manchester City otthonába látogatott, ahol 60 percen keresztül parádésan futballozott, mégis vesztesen hagyta el a pályát.

A City egy lesgyanús góllal került előnybe, majd Falcao fejesével és Mbappé találatával a franciák vonultak előnnyel pihenőre a félidőben. A fordulás után le is zárhatták volna a párharcot, de Falcao gyenge tizenegyesét védte a kapus. Ezt kihasználva egyenlített a hazai gárda, igaz ehhez a vendégek kapusának bénázása is kellett.

A Monaco nem esett össze, Falcao pedig egy csodagóllal ismét őket juttatta előnyhöz. A kolumbiai megnyerte a párharcot védőjével szemben, majd átemelte a kapust.

Az utolsó 30 perc viszont a Guardiola-csapatról szólt. Két pontrúgás után fordítottak, majd egy üres kapus góllal kétgólos előnyt szereztek a visszavágóra.

Németországban az Atlético hamar kétgólos előnyre tett szert, de a Leverkusen majdnem egyenlített. 1-3 után mg betalált a Bayer, de a csereként beálló Fernando Torres minden bizonnyal eldöntötte a párharcot.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, odavágó

Manchester City – AS Monaco 5-3 (1-2)
Gólszerző:
Sterling (26.), Agüero (58., 71.), Stones (77.), Sané (82.) ill. Falcao (32., 61.), Mbappé (40.)

Bayer Leverkusen – Atlético Madrid 2-4 (0-2)
Gólszerző: Bellarabi (48.), Savic (68. – öngól) ill. Saúl (17.), Griezmann (25.), Gameiro (59. – büntetőből), F. Torres (86.)

Tizenegyest hibázott Falcao!

A kolumbiai csatárral szemben volt szabálytalan Otamendi, a játékvezető pedig hosszabb hezitálás után a büntetőpontra mutatott. Falcao nagyon rosszul lőtte, Caballero simán védeni tudott.

Már előnyben a Monaco!

Egy hosszú indítást nagyon csúnyán elnézett a két City-középhátvéd, Mbappé pedig lecsapott a labdára, majd gyönyörűen a léc alá lőtt (1-2).

Egyenlít a Monaco!

Caballero rosszul rúgta ki a labdát, a franciák lecsapták rá, Fabinho jobbról tökéletesen középre ívelte, Falcao pedig előrevetődve befejelte (1-1).

Megszerzi a vezetést a City is!

Sané cselezgetett, majd visszakapta a labdát David Silvától, a középre gurítását Sterling lőtte be közelről (1-0). Minden bizonnyal lesről talált be az angol játékos.

Előnyben a Matracosok!

Saúl Níguez tekerésével vezet az Atlético Madrid! Níguez jobbról jött befelé, tolt egyet Dragovic mellett, majd ballal, a tizenhatoson kívülről csodálatosan nyesett a hosszú felső sarokba (0-1).

Már vezethetne az Atlético

Előbb Griezmann nézett farkasszemet egy az egyben Leno kapussal, de a portás hárítani tudott. Egy minutummal később, a 13. percben egy beadás után Wendell majdnem a saját kapujába talált, de a kapufa megmentette.

Olvasói sztorik