Élő Foci

Bajnokok Ligája: nyolcgólos thrillert nyert meg a City a Monaco ellen

Kedden két mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája. A francia bajnokságot vezető AS Monaco a Manchester City otthonába látogatott, ahol 60 percen keresztül parádésan futballozott, mégis vesztesen hagyta el a pályát.

A City egy lesgyanús góllal került előnybe, majd Falcao fejesével és Mbappé találatával a franciák vonultak előnnyel pihenőre a félidőben. A fordulás után le is zárhatták volna a párharcot, de Falcao gyenge tizenegyesét védte a kapus. Ezt kihasználva egyenlített a hazai gárda, igaz ehhez a vendégek kapusának bénázása is kellett.

A Monaco nem esett össze, Falcao pedig egy csodagóllal ismét őket juttatta előnyhöz. A kolumbiai megnyerte a párharcot védőjével szemben, majd átemelte a kapust.

Az utolsó 30 perc viszont a Guardiola-csapatról szólt. Két pontrúgás után fordítottak, majd egy üres kapus góllal kétgólos előnyt szereztek a visszavágóra.

Németországban az Atlético hamar kétgólos előnyre tett szert, de a Leverkusen majdnem egyenlített. 1-3 után mg betalált a Bayer, de a csereként beálló Fernando Torres minden bizonnyal eldöntötte a párharcot.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, odavágó

Manchester City – AS Monaco 5-3 (1-2)
Gólszerző:
Sterling (26.), Agüero (58., 71.), Stones (77.), Sané (82.) ill. Falcao (32., 61.), Mbappé (40.)

Bayer Leverkusen – Atlético Madrid 2-4 (0-2)
Gólszerző: Bellarabi (48.), Savic (68. – öngól) ill. Saúl (17.), Griezmann (25.), Gameiro (59. – büntetőből), F. Torres (86.)

Agüero lehetőséget kap a bizonyításra

Gabriel Jesus sérülése miatt az argentin csatár is rohamozza majd a franciák kapuját. Így fest a két kezdő:

Manchester City: Caballero – Sagna, Otamendi, Stones, Fernandinho – Y. Touré – L. Sané, De Bruyne, David Silva, Sterling – Agüero
Monaco: Subasic – D. Sidibé, Glik, Raggi, B. Mendy – Fabinho, T. Bakayoko – Bernardo Silva, Lemar, Mbappé – Falcao

Fernando Torres csak csere Leverkusenben

A hétvégén mesterhármast szerző Gameiro került be az Atlético kezdőjébe. Íme, a két csapat összeállítása:

Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Dragovic, Toprak, Wendell – Aránguiz, Kampl – Bellarabi, Havertz, Brandt – Chicharito
Atlético Madrid: Moya – Vrsaljko, Savic, Giménez, Filipe Luis – Saúl, Gabi, Koke, Carrasco – Griezmann, Gameiro

Olvasói sztorik