Foci

A Fradinál nincs megfelelő iram az edzéseken

A zöldek is hajtanak, de nem úgy, ahogy máshol, ahol nem csak álmodoznak az európai középmezőnyről. Ezt szűrtük le Nagy Domink, a Legia Warsawa légiósa szavaiból.

Az nso.hu felkereste Varsóban a Legiához igazoló Nagy Dominiket. A korábban a Ferencvárosnál pallérozódó 21 éves játékos az írásban hosszasan ecseteli kezdeti tapasztalatait a csapattal, a várható posztjával, a várossal, a gasztronómiával kapcsolatban. Nekünk három mondat szúrt szemet, amelyben a szélső és középpályás poszton is bevethető futballista a ferencvárosi és a varsói felkészülés közti különbségről mesélt.

Mindenhol kemény és fárasztó ez az időszak, itt is ugyanúgy, mint otthon a Fradinál. Ami ugyanakkor feltűnő, az itteni edzéseken tapasztalható iram, amely teljesen más, mint Magyarországon. Eddig ez a legfontosabb különbség, amit észrevettem, mióta itt vagyok a varsóiaknál

– fogalmazott Nagy.

Valljuk meg, sokszor hallottuk már ezt a panelt a külföldre, a magyarnál magasabb színvonalú bajnokságba igazoló játékosoktól.

Ami mégis meglepő; a Fradi és a Varsó között kevés különbség van, már ami a lehetőségeket, a költségvetést illeti. Csodás stadion, pazar edzőcentrum, tökéletes felkészülési körülmények, az európai középmezőnyt elérő, olykor meghaladó fizetések. Még a cél is ugyanaz; mindkét alakulat stabil európai kupaszereplő szeretne lenni, olyan, amelynek tavasszal is akad meccse legalább az Európa Ligában.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

Ugyanakkor míg a lengyel bajnok BL-résztvevő volt és elérte a célt, tavasszal is az Európa Ligában folytatja, addig a Fradi, mint tudjuk, már tavaly július végén elvérzett a “nevesincs” albán FK Partizani ellenében a BL-selejtezőben.

Ha igaz, amit Nagy fentebb állít, akkor leszögezhető, itt a kiesés egyik, de elég fontos oka:

Thomas Doll, a német sztáredző sem képes megkövetelni, elérni az európai középcsapatoknál általános edzésiramot a zöld-fehér labdarúgóknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik