Foci

Az NB I-be igazolt az erdélyi gólzsák

Korábban már több cikkben foglalkoztunk Fülöp Istvánnal, aki a román labdarúgó-bajnokságban szereplő Botosaniban rugdossa a gólokat hétről-hétre, ebben a szezonban hét találatot szerzett, amivel ott van a Liga I élmezőnyében. Már egy ideje szóba hozták a DVTK-val, a diósgyőri klub csütörtök bejelentette, hogy leszerződtette a marosvásárhelyi születésű csatárt.

„Nagyon örülök annak, hogy Diósgyőrbe tudtam igazolni. A csapat hamar befogadott. Amit eddig láttam, az nagyon tetszett, látszik, hogy mindenki mindent belead, hogy sikeres legyen a tavaszunk. Láttam, hogy nagyon nagy a DVTK szurkolótábora, alig várom már az első mérkőzést. A célom az, hogy segítsem a csapatot, mert a Diósgyőrnek nem hátul van a helye, és mint minden csatárnak, nekem is az a célom, hogy minél több gólt lőjek. Azonban nem szeretnék ígérgetni, a meccseken akarom majd megmutatni, hogy miért jöttem ide” – mondta a dvtk.eu-nak a 26 éves Fülöp István, aki leginkább baloldali középpályásként, vagy az ék mögött érzi magát igazán jól.

Az ősszel többször téma volt, hogy Fülöp István vajon a magyar vagy a román válogatottban fog szerepelni. Erre ő azt felelte: ahova előbb hívják.

A DVTK szerdán is bejelentett egy igazolást: a csatár Szarka Ákos a Dunaszerdahelytől érkezett. Ráfér a borsodi csapatra az erősítés, csak a kilencedikek az NB I-ben.

Fotó: dvtk.eu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik