Foci

A Dunaszerdahely csatárát igazolta le a DVTK

A nyáron lejárt volna a Dunaszerdahelyi AC-nál Szarka Ákos szerződése, aki új közegben is ki szerette volna próbálni magát. Ezt használta ki a DVTK labdarúgócsapata, amely már a téli szünetben lecsapott a 26 éves csatár játékjogára.

„Azért jöttem, hogy hasznára legyek a csapatnak, szeretnék bekerülni a kezdőbe, gólokat lőni, és jó eredményt elérni a Diósgyőrrel. A DVTK már a szezon vége előtt megkeresett, korrektek voltak a vezetők és megtetszett az a jövőkép, amit láttam. A döntésemet az is befolyásolta, hogy Dunaszerdahelyhez hasonlóan Diósgyőrben is van érdeklődés a foci iránt. Szeretném mielőbb a pályán is megmutatni azt, hogy mire vagyok képes” – mondta a dvtk.eu-nak Szarka Ákos.

Szarka, aki Diósgyőrben a 27-es mezt kapta, Dunaszerdahelyen és Kisudvarnokon nevelkedett, majd elvitte a Slovan Bratislava – a Petrzalka csapatában mutatkozott be a szlovák élvonalban, kölcsönjátékosként. 2013-ban tért vissza szülővárosába, Dunaszerdahelyre, ahol 64 élvonalbeli mérkőzésen 21-szer volt eredményes. Hatszor a szlovák U21-es válogatottban is pályára lépett.

A Diósgyőr a kilencedik helyről várja az NB I tavaszi szezonját. (Fotó: dvtk.eu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik