Foci

Arséne Wengert mostani döntéséért megint kritizálni fogják

Egy évvel meghosszabbította Per Mertesacker szerződését az angol labdarúgó-bajnokságban negyedik helyezett Arsenal.

A 32 esztendős, 198 centi magas, 104-szeres válogatott német védő és Arséne Wenger kapcsolata úgy látszik kielégítő. Nyilván ennek köszönhető, hogy 2018 júniusáig Per Mertesacker a londoni klub alkalmazásában marad. Értsd: meghosszabbították egy évvel a szerződését úgy, hogy ebben a bajnoki évadban még egy percet sem lépett pályára.

Mertesackert a fanyalgók leginkább azzal kritizálják, hogy lassú, és úgy fordul, mint a csuklós busz. Azt mondják, pályafutása korábbi szakaszában sem volt a legoptimálisabb játékos az Arsenal védelmének gardírozására, de most már tényleg eljárt felette az idő.

Most vagy soha. Fogadj élőben a Tippmixpron télen is!

Ettől még Wenger bízik benne, jó viszonyt ápol a német belső védővel. Ez nyitóképünkön is tökéletesen látszik. Minden bizonnyal azért, mert a kritikusokkal ellentétben belülről úgy látja, lehet, hogy lassú, de érti a játékot, helyezkedésével pótolja hiányosságait és neki tetszően irányítja a védekezést.

Nem voltak tárgyalások, volt egy hosszabbítási opció a szerződésében, amivel most éltünk. Nyári térdsérülése után edzésbe állt, és két hét múlva már a csapattal együtt készülhet tovább.

– mondta újságíróknak Arsene Wenger vezetőedző.

A 2014-ben világbajnok futballista 2011-ben érkezett az Arsenalhoz a Werder Brementől, ahol azóta majd 150 alkalommal lépett pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik