Foci

Bekeményített az UEFA, kizárt egy patinás futballklubot

A Partizan Beograd, napjainkban már FK Partizan Jugoszlávia tízszeres, a Szerbia-Montenegró nyolcszoros, a jelenleg is futó Szerb Szurperliga hétszeres bajnoka. Közép-Európa legpatinásabb futballklubjainak egyike.

Csakhogy néhány játékos nevét felsoroljuk, akik a Partizanból indultak: Predrag Mijatović, Savo Milošević, Branko Brnović, Mateja Kežman.

A Reuters most azt írja, az UEFA honlapján közölte, az FK Partizan három szezonra szóló eltiltást kapott az UEFA-tól kifizetetlen tartozásai miatt. Mivel már kiestek az Európa Liga küzdelmeiből, idén tavasszal már nem érdekeltek egyik versenysorozatban sem, ezért gyakorlatilag egy évre, a 2017/2018-as szezonra szól az eltiltás.

Fogadj élőben most vagy soha a Tippmixproval!

 

Az UEFA indoklása szerint a Partizannak lejárt tartozásai vannak más klubok, az alkalmazottak és a helyi társadalombiztosítási és adóhatóság felé, ami sérti a szervezet versenyszabályozását.

Szerbiában máshol is gondok akadnak. A múlt héten, a nemzetközi játékosok szakszervezete FIFPro tanácsolta a játékosoknak azt, hogy ha nem muszáj, ne igazoljanak Szerbiába.

A szervezet úgy tapasztalta, hogy rendszeres a késedelmes bérfizetés, méltánytalan a bánásmód a választott bírói testület és a fogadó klub részéről, amely alapjaiban gátolja a vitás esetek békés és kielégítő rendezését.

A FIFPro novemberi jelentésében azt írta, Szerbiában a játékosok 68 százaléka tapasztalt késedelmes bérfizetést az elmúlt két évben, ezért mintegy 250 játékos kényszerült bíróságon keresni az igazát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik