Foci

Eszéken építtetné fel a horvát nemzeti stadiont Mészáros Lőrinc

A horvát élvonalban szereplő NK Osijek többségi tulajdonosa, Mészáros Lőrinc azon dolgozik, hogy Eszéken épüljön fel a horvát labdarúgó-válogatott új nemzeti stadionja – írja a jutarnji.hr oldalra hivatkozva a csakfoci.hu.

Az egyesület másik tulajdonosa, és egyben elnöke is, Ivan Mestrovic így nyilatkozott a nagyratörő tervekről:

Ez lesz az első nagy és modern stadion a háború óta. 12 ezer fős stadiont tervezünk, de ha létrejön a megállapodás a futballszövetséggel és a kormánnyal, akkor 25-30 ezres létesítmény is lehet. Leginkább a Ferencváros stadionjához, a Groupama Arénához lehetne majd hasonlítani.

Az eszéki klub a költségek felét, sőt, esetleg kétharmadát is állná, ha létrejön az egyezség.

Az elnök semmi kivetnivalót nem talál benne, hogy nem Zágrábban épülne fel a válogatott otthona. Szerinte Eszék Európát és az országot tekintve is remek helyen van, jók a közlekedési kapcsolódási pontok, megvannak a szálláslehetőségek.

A tervek szerint az új létesítmény a jelenlegi stadion közelében épülne fel. Nemcsak ezt a stadiont tervezik egyébként. Már 2017-ben elkezdik a munkálatokat, amelynek keretein belül 7-9 új pálya épül majd az edzőközpontban, és egy olyan 3500 fő befogadására alkalmas stadion, ahol az Eszék a mérkőzéseit is tudná játszani, amíg nem készül el a nagyobb aréna.

Mestrovic arról is beszélt, Magyarország miniszterelnöke milyen összeggel segíti az eszéki focit:

Orbán Viktor kormánya anyagilag is minden évben támogatja a sport- és kulturális szervezeteket azokon a területeken, ahol magyarok élnek. Ennek keretén belül 3,3 millió eurót ad az NK Osijek futballiskolájának.

Most vagy soha. Fogadj élőben a tél legforróbb helyzeteire! Tippmixpro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik