Foci

Így építik fel Dárdaiék a világverő Herthát

A napokban hosszabbított a Hertha BSC labdarúgócsapatánál a 19 éves német védő, Jordan Torunarigha, és bár eddig még nem játszott a Bundesligában, apropót szolgáltatott a német Bildnek arra, hogy bemutassa azt a szakmai munkát, ami a klubnál zajlik. Ennek lényege az, hogy a a korosztályok szakmai munkáját összehangolták, emellett a berliniek csináltak egy sportiskolát, ahol az edzések mellett arra is figyelnek, hogy megfelelően tanuljanak a fiatal játékosok. Ahogyan Michael Preetz sportigazgató fogalmazott:

Mi elkísérjük őket a felnőtté válás kapujába, az utolsó lépéseket azonban már nekik kell megtenniük.

És nem csak játékosokat, edzőket is képeznek, nevelnek. Jó példa erre az első csapatot irányító Dárdai Pál, aki a felnőtt előtt az utánpótlásban, az U15-ösökkel dolgozott és nyert velük gyakorlatilag mindent. Dárdai így teljesen képben van a fiatalokat illetően, hamarosan beérik az a korosztály, amellyel ő is foglalkozott (köztük a fiával, ifj. Dárdai Pállal).

Most vagy soha. Fogadj élőben a Tippmixpron télen is!

Dárdai emellett nap mint nap együttműködik az U23-as csapat edzőjével, az utánpótlásért felelős igazgatóval, Ante Coviccsal, illetve az U19-esekkel foglalkozó Michael Hartmannal.

A sok elvégzett munkának az a hatása, hogy a fiatalokban nincsenek már gátlások, mire a felnőttcsapathoz érnek

– mondta Dárdai a Bildnek. Ahhoz képest, hogy Dárdai első szezonjában a kieséstől kellett megmentenie a Herthát, most épp a dobogón telel a csapat a Bundesligában és a mezőny egyik legkiegyensúlyozottabb csapata. Ráadásul Dárdiék maximálisan egyetértenek abban: az 1999-es korosztály egy igazi aranygeneráció, márpedig ők lassan ott kopogtatnak az első csapat ajtaján.

Szép évek elé nézhet a Hertha BSC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik