Foci

Klub-vb: megzavarodott a bíró a Real Madrid kapitányától

Itt van ez a klubvilágbajnokság, ami az amúgy is kizsigerelt, évi 50-60 feletti tétmeccsen érdekelt klubok játékosainak púp a hátára. Erre tessék, kiderül, hogy még a döntő játékvezetője sem állt a helyzet magaslatán, finoman szólva részrehajló volt, szakzsargonnal élve, a mérkőzés végeredményét nyilvánvalóan befolyásoló hibát vétett, durvábban csalt. És erre még bizonyíték is van. Íme:

A videón az látszik, amint a Real Madrid-Kashima döntő rendes játékidejének 89. percében, 2-2-es állásnál a korábban már sárga lapot kapott Sergio Ramos lerántja, gáncsolja ellenfelét. Ezzel egy  a kontratámadást akadályoz meg.

Most vagy soha. Fogadj élőben a Tippmixpron télen is!

Ez a szabálykönyv értelmében klasszikus sárga lap. A televízióban már egészen biztosan sok nagy meccset látott zambiai Janny Sikazwe játékvezető is így gondolja ezt, azonnal a zsebéhez nyúl, keresgéli a lapot vagy 15 másodpercig. Eközben végiggondolja a szitut és ráébred, basszus, nekem most második sárgával ki kellene állítanom a Real Madrid csapatkapitányát. Ja, azt inkább nem – keresgélés abbamarad, kártya a zsebben marad.

A spori Ramost megmentette az idő előtti zuhanyzástól, a Real pedig ahelyett, hogy emberhátrányban futballozott volna a hosszabbításban, és vélhetően még az eredmény tartásáért is megizzadt volna, teljes létszámban simán 4-2-re behúzta a finálét. Nyilván nem szándékosan, érdekből csalt a spori, csak egyszerűen túlzott tiszteletből nem alkalmazta megfelelően a szabályt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik