Foci

Ronaldo-triplával, hosszabbításban nyerte meg a Real a klubvilágbajnoki döntőt

A Bajnokok Ligája-győztes azért utazott Japánba, hogy a klub történetének második klubvilágbajnoki címét is megszerezze. Az elődöntőben a Club Américát 2-0-ra legyőző spanyolok ellenfele a japán Kashima Antlers volt a jokohamai fináléban. Kassai Viktor volt a döntő negyedik játékvezetője.

Jól indult a mérkőzés a Real számára, Benzema már a 9. percben a kapuba lőtt egy kapusról kipattanó labdát, azonban a szünet előtt némi meglepetésre kiegyenlített a Kashima, Shibasaki használta ki a madridi védelem pillanatnyi megingását.

Benzema lőtte a döntő első gólját:

Shibasaki válaszolt rá:

Shibasaki aztán a második félidő elején már vezetéshez juttatta a japánokat, de nem sokkal később egalizált a Real, az addig nem túl sokat mutató aranylabdás, Cristiano Ronaldo értékesített magabiztosan egy büntetőt.

Shibasaki második góljával vezettek a japánok:

Ronaldo büntetőből egyenlített:

2-2 után a Real volt fölényben – a japánok még (Fabrizio) Messiást is beküldték -, majd a hajrában a Kashima is riogatott, Navasnak kellett két bravúrt is bemutatnia a rendes játékidő végén. Míg a bronzmeccsen egyből a büntetők következtek, a fináléban volt hosszabbítás, a 98. percben Ronaldo volt eredményes ismét, Benzema tökéletes kiugratását váltotta gólra.

Ronaldo második gólja döntött:

Bár rögtön volt egy keresztlécen csattanó fejese a Kashimának, a hosszabbítás első félidejében Ronaldo belőtte a harmadik gólját is, ezzel lényegében eldöntve a meccset – ez volt a 40. mesterhármasa a Real Madridban. A portugál játékost a 112. percben cserélte le Zidane, Morata állt be a helyére. Az eredmény már nem változott, a vártnál nehezebben, de megnyerte a klubvilágbajnokság döntőjét a madridi csapat. A jogelőd klubvilágkupát is beleértve ez volt a királyi gárda ötödik sikere, ezzel az örökrangsor élére lépett, megelőzve a négyszeres győztes AC Milant.

Ronaldónak összejött a mesterhármas:

Eredmény – klubvilágbajnokság, döntő

Real Madrid (spanyol) – Kashima Antlers (japán) 4-2 (1-1, 2-2) – hosszabbításban

Gólszerzők: Benzema (9.), Ronaldo (60., 98., 104. – az elsőt 11-esből) illetve Shibasaki (44., 52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik